Seurannassa olevat yhtiöt 2

*

Lista seuraamistani yhtiöistä jatkuu. Tarkoituksena ei ole ostaa kaikkia yrityksiä joita olen esitellyt ja esittelen, vaan tarkoitus on seurata yhtiöitä ja ostaa jos joku niistä näyttää houkuttelevalta jossain vaiheessa. KONE on tähän mennessä ainut mitä varmasti haluan omistaa jossain vaiheessa ja odottelenkin, että sen hinta laskee. Jos ei laske niin ostan sitten, kun sijoitettavaa pääomaa on enemmän.

Basware

Basware onkin mielenkiintoinen yhtiö. Se on ”maailman johtava hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen tarjoaja”. Maailman johtava, tekee yrityksestä jo hyvin mielenkiintoisen. Se asettaa yrityksen johtoasemaan ja muut joutuvat kilpailemaan sen kanssa. Tietenkin se tarkoittaa myös, että sen pitää onnistua pysymään johdossa. Erilaiset online maksu mahdollisuudet ovat yleistyneet viimeisen vuosikymmenen aikana merkittävästi ja uskon, että ne vain jatkavat lisääntymistään. Siinä missä analyytikot miettivät, voiko yritys jatkaa kasvuaan vielä, niin itse nään, että nyt ollaan vasta alussa. Verkkomaksu palvelut vaativat vielä vuosia hiomista ja niiden tärkeys vain korostuu, mitä enemmän siirrymme pois käteismaksuista ja mitä enemmän yritysten toimintoja 
halutaan automatisoida.

Baswaren kurssi on suhteellisen korkea, vaikka analyytikot yrittävätkin sanoa, että kannattaisi vähentää omistustaan. Siksipä odottelen Baswarenkin kanssa, että kurssit jossain vaiheessa laskevat ennen kuin ostan. En siis tarkoita, että analyytikot olisivat oikeassa, vaan tarkoitan, että tällä hetkellä kursseissa on jo huomioitu kasvuoletukset ja uskon saavani osakkeita halvemmalla jossain vaiheessa.

Fortum

Fortum tuottaa suurimman osan energiastaan täysin uusiutuvilla menetelmillä. Tämä on mielestäni oikea suunta. Seuraan Fortumia, ehkä omista eettisistä näkemyksistäni johtuen, mutta tällä hetkellä kurssi on liian korkea. Tietty osinko on aika kova. Jos kurssi laskee niin, että saan osinkoa yli 8%, niin sitten todennäköisesti ostan ja otan riskin, että kurssi ei pysy sillä tasolla.

Puheet Fortumista ovat viime aikoina keskittyneet siihen, että Fortum istuu ison kassan päällä, eikä löydä hyvää investointikohdetta rahoille. Se on hieman pelottavaa, koska jos liikevaihtoa ei saada entiselle tasolle, ei liikevoittokaan riitä korvaamaan nykyistä arvostustasoa. Sen takia en rynni ostamaan Fortumia.

Fingerprint cards

Kirjoitin jo aikaisemmin jutun fingerprint cardsista. Joten en kirjoita tässä vaiheessa siitä sen enempää. Tilanne on edelleen hankala ja järkeni alkaa sanoa, että kannattaa odottaa, kunnes ostos on idioottivarma. En oikein tiedä milloin se on idiootti varma. Ehkä siinä vaiheessa kun shorteista luovutaan (18%) ja hinta on edelleen alhaalla. Sitä tuskin tosin käy. Tällä hetkellä hinta on nousussa, mutta se heittelee enemmän, kuin mikään muu yhtiö mitä olen nähnyt.


*Lähde: Rgbstock - Steve Woods

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€