Sijoitukseni ylittivät 50 000€

 


Vuoden 2020 sijoitustapahtumien kuvaaminen vuoristoradaksi tuntuu lievältä tai jopa väheksyvältä, kun miettii mitä tässä on oikeasti tapahtunut ja tapahtuu edelleen. Sijoitukseni ovat heitelleet todella rajusti viimeisen puoli vuotta ja tajusin, että tällä hetkellähän sijoitusten kokonaisarvo on noussut jo yli 50 000€ rajan.

Monien salkut varmasti näyttävät siltä, että ne saattavat räjähtää pian. Omani näyttää siltä, että arvostus jakautuu hyvin epätasaisesti ja markkina-arvo on noussut lähes 30 000 euroon. Vincit on vihdoin päässyt omilleen, mikä auttaa pitämään koko salkkua tasapainossa. Scandic tekee kuolemaa, Citycon, Telenor ja Nordea hakevat suuntaa ja Rovio, Goforen kanssa tekevät ennätyksiä. Ota tästä nyt sitten selvää.

 


Muutos Maaliskuun pohjilta nykyiseen huippuun on lievä 73% nousu.

 

On kuitenkin helppo nähdä, että jos salkussa on esim. KONEen osakkeita, niin tunnelma saattaa olla hieman jännittynyt. Itsehän en sitä ostanut, kun hinta nousi 46 euroon… Jälkiviisaus on aina helppoa.

Onneksi en ole täysin riippuvainen omista valinnoistani. Nordnetin indeksirahastoni porskuttaa pirteästi ja onkin noussut jo yli 20 000€ arvostukseen nostaen koko salkkuni yli 50 000€ arvoon. Puolet siitä kuuluisasta sadasta tonnista, mikä on vaikein. Toivon kovasti, että uuden romahduksen tapahtuessa, markkinat taas ylireagoisivat pahasti, mutta oman mielenrauhani takia olisi myös mielekästä saada hieman vahvistusta omille valinnoilleni.

Scandicissa saattoi tulla tehtyä paha virhe, koska tilanne ei näytä paranevan eikä työpohjainen matkailu ainakaan ole palaamassa ennalleen ihan heti. Päästäisiin nyt ensiksi takaisin edes omille työpaikoille...

 

Elokuun ja syyskuun sijoitukset

Elokuussa ja Syyskuussa jaoin jälleen sijoituksia useisiin eri yhtiöihin. Ostin Nordea, Cityconia ja Telenoria. Cityconia eniten. Voi olla, että palaan pian normaaliin ostokäyttäytymiseen ja ostan vain yhtä yhtiötä kuukaudessa. Ainakin jatkan 1000€ strategiaa niin kuin tähänkin mennessä. 500€ suoriin osakesijoituksiin ja 500€ indeksirahastoon. En oikein osaa sanoa näistä sijoituksista sen enempää. Syyt sijoituksiin ovat samat kuin ennenkin.

 

Disclaimer: Kirjoitus käsittelee vain omia mielipiteitäni ja ajatuksiani. Sitä ei tule ottaa sijoitusneuvona tai minään muunakaan markkinaennustuksena.

Kommentit

 1. Hieman jälkijunassa onnittelut 50t rikkomisesta. Hyvällä sykkeellä sijoittelet rahaa joten nousua tulee vaikkei sijoitukset aina nappiin osuu. Joskus se salkku nousee vielä. Meillä perheen yhteiset sijoitukset liikkuu varmaan samoissa euromäärissä tällä erää, mutta 80% tulee oman firman osakkeista joten pieni on varsinainen salkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiintoinen vuosi ollut kyllä salkun arvon suhteen. Tällä hetkellä ollaan menty 50 000€ yli jo reilusti ja tästä postauksestahan on vasta pari kuukautta.

   Oman firman osakekantahan on hyvä paikka omalle omaisuudelle ainakin jos ei ole kiire saada rahoja käyttöön! Hajautusmielessä on kuitenkin myös hyvä, että sijoituksia on muuallakin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?