Kirjat

Suosittelemiani sijoituskirjoja


Kerään tälle sivulle suosittelemiani sijoitus- ja talouskirjoja. Joskus on vaikea löytää hyvä kirja mitä voi lukea, mutta kun löytää listan kirjoista mitä muut ovat lukeneet ja mistä muut ovat pitäneet niin on helpompi päättää mitä lukisi seuraavaksi. Listasta löydätkin siis omia suosituksiani.

En suosittele kirjoja mistä en itse ole pitänyt. Osan kirjoista löydät kuunneltavana versiona, eKirja versiona ja tavallisena kirjana. Lisään myös linkkejä mistä löydät kirjat nopeasti, jos haluat ostaa ne.

Kannattaa myös harkita rekisteröitymistä eri kuukausimaksullisiin kirjapalveluihin (löydät vaihtoehtoja sivun alaosasta). Saat useista palveluista ilmaisen kokeilu jakson. Voit perua kokeilun jakson päätyttyä jos se ei ollutkaan sitä mitä halusit.

Erinomainen kirja sijoittamisesta. Tämä oli ensimmäinen sijoituskirja minkä luin ja se sattui osumaan omaan yleiseen filosofiaani, kuin siihen tehty. Kirja kertoo Mika Hyttisen nimeämästä bisnessijoittamisesta, mikä lähtee pitkälti Warren Buffetin sijoitustyylistä. Suosittelen kirjaa jokaiselle sijoittajalle. Pidemmän arvostelun kirjasta löydät täältä.Toinen erinomainen kirja Mika Hyttiseltä. Tämä on hänen ensimmäinen kirjansa. Asia on hyvin saman tyyppistä, kuin luovu ajoittamisesta - tuplaa tuottosi kirjassakin, mutta eroavaisuuksia löytyy. Itse pidän uudemmasta kirjasta enemmän, mahdollisesti sen takia, että moni asia ei enään ollut uutta tässä kirjassa luettuani toisen, mutta kirja jaksoi silti kiinnostaa ja löytyi tästäkin uutta. Suosittelen lukemaan molemmat kirjat, tai ainakin toinen ja tekemään sitten oman päätöksen sopiiko Hyttisen sijoitustyyli itselle. Sijoittajat jotka eivät usko tähän tyyliin, voivat kumminkin oppia kyseenalaistamaan omia sijoitustyylejään ja olemaan kriittisempiä niiden kanssa.

Benoit Mandelbrot on fraktaali matematiikan isänä pidetty tutkija. Hän soveltaa kirjassa oman alansa osaamista markkinoiden toimintaan, mikä luo kriittisen näkemyksen nykyisistä markkinateorioista. Kirja on mielenkiintoinen luettava jos on kiinnostunut ymmärtämään mitä ei voi ennustaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon sijoittaessa. Kirja ei kumminkaan anna sijoitusneuvoja, joten se ei ole hyvä kirja ensimmäiseksi sijoituskirjaksi.

Pidemmän arvostelun löydät täältä.

Osta kirja Adlibriksesta *täältä!

Osta kirja Amazon.de kautta *tästä!

Klassikoiden klassikko. Benjamin Grahamin kirjoittama sijoituskirjallisuuden raamattu. Jokaiselle sijoittajalle pakollinen luettava. Ainakin jos haluaa ymmärtää miten nykyaikana enemmistö sijoittaa. Arvosijoittamisesta on tullut niin yleistä, että ainut tapa voittaa markkinat on ymmärtää miten arvosijoittajat toimivat ja mikä parempi paikka aloittaa, kuin tämä kirja.

Osta kirja Adlibriksesta: täältä!*
Osta kirja amazon.de kautta: tästä!*


Suosittelemiani muita kirjoja
Thinking fast and slow

Behavioraalisen taloustieteen isänä pidetty Daniel Kahnemanin klassikko teos! Kirja kerää yhteen kaikki yleisimmät virheet mitä ihmiset tekevät ja moni niistä on suoraan verrattavissa virheisiin mitä teemme sijoittaessamme. Suosittelen kirjaa ihan jokaiselle, joka haluaa ymmärtää miksi ihmiset toimivat niin kuin toimivat. Opit myös ymmärtämään miten itse voit välttää taloudellisia virheitä ja sijoittamisessasi tekemiä virheitä. ’
Kirjaa ei voi hypettää likaa, joten jos ihmisten ymmärtäminen kiinnostaa yhtään, aloita tästä!

Normaali kirja: *Adlibris
Normaali kirja *Amazon.de
eKirja: *Elisakirja

Äänikirja: *NextoryTässä vielä listattuna kirjojen tarjoajia
*Nextory - laaja valikoima äänikirjoja ja e-kirjoja

*Nextory tarjoaa suuren valikoiman e-kirjoja, ja kiinteällä kuukausimaksulla voit lukea ja kuunnella niin paljon kirjoja kuin haluat. Löydät meiltä tuhansia kirjoja, viimeisimmät uutuudet mukaan lukien. Sinun ei tarvitse olla online-tilassa tai yhteydessä internettiin voidaksesi lukea kirjojamme, vaan voit lukea offline-tilassa vaikkapa ollessasi matkoilla. Sinun tarvitsee vain ladata kirja kännykkääsi tai tabletillesi iOS- tai Android-sovelluksessasi.*Elisakirja sopii hyvin niille jotka lukevat tai kuuntelevat pari kirjaa kuukaudessa. Hinta on tällä hetkellä 7,90€/kk ja saat kuukausimaksulla aina kaksi kirjaa. Ensimmäisen kuukauden yhteydessä saat vielä kolmannenkin kirjan ilmaiseksi! Paljon halvempaa kuin kahden kirjan ostaminen joka kuukausi.

*Adlibris kaupasta löydät sekä tavalliset kirjat että eKirjat. Se on Pohjoismaiden suurin kirjojen verkkokauppa ja sen tarjonta on laaja. Jos et löydä kirjaa muualta, niin todennäköisesti löydät sen täältä.

*Amazon audible

Audiblesta löydät erittäin laaja kirjasto kuunneltavia kirjoja niin Englanniksi kuin Saksaksikin. Sivu todennäköisesti aukeaa Saksan kielellä, mutta voit helposti muuttaa sen Englanniksi.

Audible tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, eli ei tarvitse pelätä, että aineisto on vain Saksaksi ja maksat turhasta. Kokeile niin näet mitä kaikkea amazonilla on tarjota.


Amazonilta löydät myös e-kirjoja ja varsinaisia kirjoja kilpailukykyisin hinnoin.Disclaimer: Ostamalla kirjan linkien kautta, minä saan pienen määrän rahaa ostosta. Ostajalle se ei maksa yhtään enempää, mutta tuet minua, mikäli ostat kirjan menemällä linkin kautta ostoksille. ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€