Korkoa korolle laskuri

Uusi korkoa korolle laskuri tekee sijoittamisen hyötyjen ymmärtämisestä helppoa. Voit muutella arvoja helposti ja löytää oman suuntasi vaurastumisessa. Vaurastuminen ei koskaan ole ollut näin selkeää!

LOPPUSUMMA

Tuotto:

Sijoitettu:


ALKUSIJOITUS (€)


LISÄSIJOITUS (€)


KORKO ALKAA KASVAMAAN:


VUOSIA

KORKO VUODESSAKommentit

 1. Hyvä ominaisuus että näkee paljonko mahdollisesta "loppusummasta" on säästön osuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen samaa mieltä.

   Totesin tässä tutkiessani kyseistä ominaisuutta, että prosenttilasku osuudessa on tullut jokin ajatusvirhe ja tarkoituksena on ollut antaa kasvuprosentti, eikä prosenttia kokonaissummasta. Hyödyllisempää olisi todennäköisesti tietää, että kasvua on ollut esim. 200%.

   Ehkä olisi myös hyödyllistä mainita kuinka suuri prosentti on säästetty ilman, että tarvitsee itse alkaa laskemaan. Täytyykin lähipäivien aikana hieman korjata asiaa.

   Poista
  2. Sain vihdoinkin muutokset tehtyä. Jos joku huomaa, että muutoksissa on jotain outoa niin saa kertoa. En ole testaillut muutosta kuin muutamia minuutteja. Näin äkkiseltään vaikutti toimivan.

   Poista
 2. Kiitokset laskuristasi, avasi korkoa korolle ilmiötä hyvinkin. Laskuria pyöritellessä juolahti mieleeni, että teoriassahan kun sijoitettu pääoma kasvaa, niin tällöinhän osinkotuottojen pitäisi myös kasvaa euroissa (mikäli sijoitetaan osinkoa maksaviin sijoituksiin). Tämän perusteella kuukausittainen tai vuosittainen lisäsijoitusmäärää voisi kasvaa vuosi vuodelta hiukan, joka taas muuttaisi lopputulosta pidemmässä juoksussa jonkun verran. Myös työsuhteessa palkankorotukset voisivat muuttaa kyseistä säästämistilannetta parempaan suuntaan. Eli tarkoitan esimerkiksi seuraavaa tilannetta:

  Alkupääoma: 30 000 €
  1. vuoden lisäsijoitus kuukausittain: 500 €
  2. vuoden lisäsijoitus kuukausittain: 600 €
  3. vuoden lisäsijoitus kuukausittain: 700 €
  jne.

  Pystytkö tällaisen ominaisuuden lisäämään laskuriisi, jossa voisi muuttaa vuosikohtaisesti lisäsijoitettavaa euromäärää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos kommentista!

   Täytyy miettiä ajan kanssa onnistuisinko lisäämään ominaisuuden missä voisi määrittää kasvavan sijoitusmäärän. Kyseinen ominaisuus on käynyt joskus aikaisemminkin mielessä, mutta se ei ole täysin yksinkertainen. Kyseisellä ominaisuudella voisi tosiaan laskea kasvavien tulojen merkitystä.

   Kannattaa kuitenkin huomata, että perinteisesti laskettaessa pääoman kasvua prosenteissa, otetaan huomioon myös osinkojen uudelleen sijoittaminen. Eli kun puhutaan, että markkinan keskimääräinen tuotto on ollut 8% niin siihen on laskettu mukaan myös osinkojen tuotto uudelleen sijoitettuna.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä suomalaiset tienaavat ja paljonko siitä säästetään – Pohdinta suomalaisten taloudenhallinnasta

Elämäntapainflaatio käytännössä

Miten säästää rahaa? - Pienillä muutoksilla suuria säästöjä