Kirjoittajasta

Minä

Olen 30-vuotias IT-alalla työskentelevä asiantuntija. Tämän hetkiset tuloni ovat lähes keskivertoa Suomessa. Valmistuin keväällä 2017 ja aloitin järjestelmällisen sijoittamisen heti, kun tuloni vakiintuivat.

Olen aina ollut säästeliäs. Heräsin sijoittamiseen kuitenkin vasta opiskelujen loppupuolella ja siksi säästöni eivät ole ehtineet kasvaa niin paljon kuin ne olisivat voineet.

Persoonaltani olen rauhallinen enkä hätiköi. Se näkyy myös sijoituskäytöksessäni. Pitkäjänteisyys on mielestäni aliarvostettu hyve ja pyrin itse aina miettimään kaikkea pitkällä tähtäimellä.

Asun puolisoni kanssa yhteisessä asunnossa ja olemme molemmat jo työelämässä, eli tulomme ovat suhteellisen vakiot. Elämässämme kuitenkin tapahtuu vielä paljon, mikä puolestaan tarkoittaa että yllättäviäkin menoja ja kuluja saattaa syntyä.


Sijoitusurani ja strategiani

Sijoittamisurani aloitin vasta Vincitin listautumisesta Lokakuussa 2016. Sijoitusblogini seuraa menestystäni, strategiaani ja ajatuksiani sijoittamisesta. Strategiani ydin on kumminkin, että sijoittamisen ei tarvitse olla vaikeaa. Pyrin tekemään sijoittamisesta mahdollisimman yksinkertaista, enkä keskity yksityiskohtiin vaan pyrin näkemään kokonaiskuvan. 

Yleinen filosofiani on, että kaikesta voi tehdä helppoa vaikka taustalla oleva teoria olisikin monimutkaista. Jos asiat tuntuvat liian vaikealta, niin niistä voidaan tehdä helpompia miettimällä asiaa uudella tavalla. Tämä on pätenyt tähän mennessä lähes kaikkeen elämässäni. 

"Whenever there is a hard job to be done I assign it to a lazy man; he is sure to find an easy way of doing it."
- Walter Chrysler

En tiedä kuka oikeasti ensimmäistä kertaa sanoi näin, mutta se ei ole olennaista. Myönnän olevani laiska ajoittain, mutta en koe olevani henkilö joka ei ikinä saisi mitään aikaan. Päinvastoin saan aikaan vaikka mitä, mutta en käytä siihen paljon aikaa.

 Toivon siten, että olen löytänyt sijoittamisessakin tämän helpon tavan. Yksinkertaisesti, sijoitan hyvään yritykseen, minkä uskon menestyvän seuraavat 10 vuotta ainakin.


Vastuuvapauslauseke: En ole sijoitusalan asiantuntija, eikä kirjoituksiani tule ottaa sijoitusneuvoina tai suosituksina. Mielestäni on huonompia ja parempia sijoituksia, mutta jokaisen tulee itse muodostaa oma mielipiteensä asiasta ja varsinkin toimintatapansa. Kaikki blogissa esittämäni asiat ovat joko omia mielipiteitäni tai muiden mielipiteitä jos olen muihin viitannut tekstissä.Yhteydenotot: helpostivauraaksi (at) gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€