Muut blogit ja niiden hyödyt

Rgbstock - Sanja Gjenero
Ennen kuin aloitin oman blogini pitämisen, etsin usein googlesta sijoitusblogeja ja luin mielenkiintoisia kirjoituksia. Opin ymmärtämään miten muut ovat aikanaan edenneet sijoituksissaan ja miten normaalit ihmiset menestyvät sijoittamisessa. Aika nopeasti mieleeni tuli, että olisi mielenkiintoista aloittaa sijoitusblogin pitäminen. Mietin alkuun, että ehkä olisi parempi, kun ensiksi varmistaisin, että tästä tulee jotain ennen kuin alan pitää julkista blogia. Aikani pohdittua asiaa tajusin, että blogin pitäminen on oikeastaan itselle hyödyllistä. Voi seurata miten oma ajattelu etenee ja jos teen virheitä tai opin asioita ja kirjoitan niistä niin muut voivat oppia niistä myös
.
Seuraan edelleen muita blogeja ja saan hyviä ideoita muilta, sekä erilaisia ajatustapoja. Vaikka osa seuraamistani blogeista lähestyy sijoittamista ihan eri tavalla kuin itse, voin oppia myös heidän menestyksestään tai virheistä. Mielestäni ei ole yhtä oikeaa tapaa sijoittaa, mutta itselle sopivin tapa varmasti löytyy. Tietenkin on virheitä mitkä ovat vääriä toimimistapoja kaikissa sijoittamistyyleissä, kuten se, että ei perehdy tarpeeksi yritykseen mihin sijoittaa, mutta tarpeeksi perehtyminen onkin sitten oma määritelmänsä. Lisäksi on hyvin inspiroivaa seurata muita, jotka menestyvät ja saavuttavat tavoitteitaan. Haluan itsekin määritellä tarkemmat tavoitteet aikanaan, jotta tavoitteiden saavuttamisen seuraamisesta tulee mielenkiintoista. Kuten jo kirjoitin aikaisemmin, on tilanteeni tällä hetkellä sen verran muuttuva, että tarkkojen tavoitteiden määritteleminen ei ole järkevää, koska ne voivat muuttua, vaikka muutaman kuukauden päästä.

Blogin aloittamisen jälkeen olen pyrkinyt osallistumaan muiden blogien keskusteluihin, kommentoimalla muiden kirjoituksia. Yritän yleisesti kirjoittaa rakentavia kommentteja sen sijaan, että toteaisin vain, että blogi on kiinnostava tai vastaavaa. Haluan myös haastaa joitain ajatustapoja ja toivon, että muut blogien kirjoittajat ottavat kommenttini vastaan avoimin mielin. Joskus kysyn kokeneempien sijoittajien mielipiteitä heidän kirjoittaessaan aiheesta, mikä ei itselleni ole niinkään tuttu ja opin siitä. Kommentoiminen on mielestäni mahtava tapa oppia vuorovaikutuksen kautta, koska blogin kirjoittaminen muuten on sen verran yksinäistä.

Kommentoimisen ja blogin kirjoittamisen yhteisvaikutelmana saan aikaan keskustelua asioista joita en kasvotusten pääse tekemään. Syynä tähän on monien muidenkin bloggaajien huomaama vaikeus keskustella sijoittamisesta tuttujen kanssa. Ihmiset välttävät rahasta puhumista ja sijoittaminen nähdään hullujen hommana, tai uhkapeleihin rinnastettavana toimintana. Kaiken menettäminen on todennäköistä. Varsinkin itselläni, aloittelevalla sijoittajalla on hirveä tarve keskustella asioista. Muut blogit toimivat siten hyvinä keskustelun aloittajina ja toivon oman bloginikin herättävän keskustelua.


Toivottavasti jonain päivänä oma blogini inspiroi edes osittain jotain muuta henkilöä aloittamaan tai jatkamaan sijoittamista, ei matkimalla, mutta kokeilemalla ja löytämällä oman tapansa kaikkien muiden tapojen keskeltä.

Kommentit

 1. Kommentit on tämän bloggaamisen suola =D

  VastaaPoista
 2. Morjesta! Kas taas ihan uusi alan blogi bongattu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä vain. Alle kuukauden olen vasta kerennyt kirjoittelemaan ja sijoittamistakin harrastettu vasta vähän.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€