Tästä se alkaa!

lähde: RGBStock.com by Sanja Gjenero

Blogista

Blogin nimi kertoo omasta sijoitusstrategiastani ja tavoitteistani. Blogin tarkoituksena on toimia omien sijoitusajatusten ja tuloksien seurantapaikkana. Uskon, että purkamalla omat ajatukseni blogiini ja niin ikään kertomalla niistä, vaikka sitten vain itselleni, teen järkevämpiä päätöksiä. Tämä perustuu sekä virheistä oppimiseen, että psykologiseen mekanismiin, missä omien ajatusten ääneen sanominen tai kirjoittaminen saa aikaan päätösten syvällisemmän tulkinnan. Lisäksi kirjoittamalla kehitän omaa kirjoitustaitoani.

Minusta

Olen 26-vuotias IT-alan yliopisto-opiskelija, joka on valmistumassa kevään aikana. Sijoitustoimintani aloitin vastikään Vincitin listautumisen innoittamana. Listautumisen menestys antoi uskoa, että myös minä voin onnistua sijoittamisessa. Olen miettinyt sijoittamisen aloittamista jo pitkään, koska tililläni on ollut säästöjä mitkä ovat vain istuneet siellä tekemättä mitään. Vincitin menestyminen oli tarvittava kipinä, mikä sai minut harkitsemaan muutakin sijoitustoimintaa. Kirjoitan myöhemmin syystä miksi juuri Vincit oli tämä kipinä.

Tällä hetkellä elämässäni on muuttumassa paljon muutakin. Se jarruttaa sijoitustoimintaani, mutta myös pitää uusien sijoitusten tekemisen kohtuullisena, kunnes olen maksanut oppirahat. Tähän mennessä en siis ole maksanut ns. sijoittamisen oppimisrahoja, mutta en usko olevani erikoistapaus.

Sijoitusstrategiani

Aluksi, en usko olevani parempi sijoittaja kuin muut. Enkä suosittele, että kukaan, joka mahdollisesti lukee blogiani, lähtee sijoittamaan samoihin kohteisiin, blogini takia.

Sijoitusstrategiani on yksinkertainen. Ostan hyvien yritysten osakkeita ja omistan niitä. Tämä strategia lähti liikkeelle tietämättömyydestäni sijoittamiseen. Mutta nyt se on kehittynyt ja saanut tukea mm. Warren Buffettin sijoitustyylistä. Toisin kuin Buffett, en kumminkaan usko, että omistaisin yrityksiä koko ikäni, tosin teen jokaisen osakeoston 10 vuoden tähtäimellä. Eli kun ostan yrityksen osakkeita, oletan että voin pitää ne seuraavat 10 vuotta. Blogin nimi helposti vauraaksi kuvaa ajatustapaani ei niinkään todellisuutta. Joudun tekemään töitä sijoitusteni eteen, mutta teen sen mahdollisimman yksinkertaisella tavalla saavuttaakseni tavoitteeni. Yleinen filosofiani lähes kaikkeen on, että minkään ei tarvitse olla liian vaikeaa. Jos jokin on liian vaikeaa, sitä voi tehdä helpomminkin. Ehkä tästä syystä en ole ydinfyysikko tai rakettitieteilijä, mutta en myöskään ole jäänyt paikoilleni vaan haastan itseäni uusissa asioissa jatkuvasti.

Kommentit

  1. Tulin vastavierailulle! Otan blogisi seurantaan ja tutustun postauksiisi kunhan ehdin. Ihan kiitettävä määrä näitä blogeja alkaa jo olla seurannassa ja aina löytyy uusia kuten tänään tämä sinun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllähän näitä. Itselläni on hiljaisempi aika menossa. Toivottavasti en kumminkaan lopeta tätä. Uskon, että omien ajatusten kirjoittamisesta hyötyy itsekkin. Tällä hetkellä työt vain vievät energiaa turhan paljon.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€