Salkkuni

Rgbstock.com by Jean Scheijen

Tällä kertaa avaan tämän hetkisiä omistuksiani.

Olen siinä mielessä onnekas, että vanhempani ovat säästäneet minulle pienen määrän rahaa, mitkä ovat sitten sijoittaneet jossain vaiheessa. Näistä sijoituksista valitettavasti vain puolet ovat olleet onnistuneita ja niinpä kokonaistuotto ei ole ollut kummoinen. En osaa sanoa milloin sijoituksia on tehty, ja voi olla, että ne ovatkin olleet menestyksekkäämpi kuin luulen, mutta merkittäviä edistyksiä ei ole tapahtunut kuin kahdessa neljästä, sinä aikana, kun olen itse seurannut tilannetta juurikaan ymmärtämättä. Näihin sijoituksiin kuului kolme rahastoa ja Nordean osakkeita. Nyt niihin kuuluu yksi indeksirahasto ja Nordean osakkeita. Alettuani vihdoin ymmärtää mistä oli kyse, myin kaksi mielestäni turhaa rahastoa ja pidin Eurooppa indeksirahaston.

Nordean osakkeet pidin, koska en näe syytä epäillä, että Nordea ei olisi vähintään yhtä hyvä yritys vielä 10 vuodenkin päästä. Luulen, että joudun kumminkin tutkimaan Nordean potentiaalia vielä ajatuksen kanssa, kunhan ymmärrän arvonmäärityksistä paremmin.

Olen miettinyt, että pitäisi etsiä joku hyvä ohjelma millä pitää tilastoa salkusta ja millä saisi luotua kuvaajia salkun kasvusta. Tilastojen visualisointi auttaa ymmärtämään salkun kehityssuuntaa. Toistaiseksi en ole kumminkaan löytänyt sopivaa ohjelmaa. Exceliä en halua alkaa käyttää, koska en tiedä onko minulla vapaa-ajalla käytössä Exceliä enää opintojen jälkeen.

Tämän hetkinen salkkuni koostuu:

Osakkeet:

Vincit                 217
Nordea              104
DNA                 125
Amer Sports       71
Citycon             212

Rahastot:

Nordea Eurooppa Kasvu minkä arvo on noin 5000€ (määrä 3,5 osaketta?)Salkkuni kokonaisarvo on vähän yli 11000€ ja käteiskassa on noin 2000€.

Kommentit

 1. Mihin sitä exceliä tarvitsee kun on google drive?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole tullut kokeiltua. Pitääkin tarkistaa miten se toimii. Kiitos vinkistä :)

   Poista
  2. Suosittelen, ilmainen ja kaikki tarpeellinen mielestäni löytyy siitä. Ja itse tykkään kun tiedot pilvessä, niin pääsee käsiksi mistä tarvitseekaan.

   Poista
  3. Selvästi. En ollut tajunnutkaan koko google sheetsin olemassaoloa, vaikka olenkin google docsia käyttänyt kollaboraatio tarkoituksiin. Pistin heti Tammikuun lopun tilastot muistiin.

   Poista
 2. Kun olet alan miehiä, voisit neuvoa meille tumpeloille, miten tuottograafi rakennetaan.

  Panen blogin rullaan (=blog roll).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli ilmeisesti Tavoitteena miljoonalle. Tuottograafien rakentamiseen on kumminkin useita eri keinoja ja riippuu ohjelmista miten ne rakennetaan. Lisäksi vielä pitää päättää millaisen graafin haluaa.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€