Amer Sports – Nyt vaaditaan hermoja

Rgbstock.com - Sanja Gjenero
Amer Sports on ensimmäinen Helsingin pörssistä ostamani osake. Amer aloitti taipaleensa tupakkayhtiönä, mutta selvästi hyvitti tapansa ja siirtyi urheilun edistämiseen tuotteiden avulla. Se on historiansa aikana kasvanut tasaisesti ja jatkaa kasvuansa vaikeista ajoista huolimatta.

Ostin ensimmäisen 50 osakkeen eräni 24,84€ hintaan joulukuussa, huomattuani osakkeen olevan lähes edellisvuoden tasolla tuloskasvusta huolimatta. Ostettuani osaketta olin tyytyväinen, kun se nousi seuraavana päivänä 3% ja jatkoi sen jälkeen nousuaan aina lähelle 26€ osake hintaa. Olin täysin hölmistynyt, kun osake yhtäkkiä lähti laskuun täysin syyttä. Myöhemmin ilmeni, että Under Armourin osakkeen yliarvostuksen aiheuttama kurssisyöksy oli aiheuttanut kurssisyöksyn kaikkien muidenkin urheilutarvikevalmistajien osakkeissa. En ymmärrä miksi se vaikuttaa Amer Sportsin arvoon, jos osake on jo valmiiksi aliarvostettu. En antanut sen haitata omaa päätöstäni vaan tutkin uudelleen yritystä ja totesin, että ostetaan sitten lisää. Ostinkin 21 uutta osaketta päivää ennen tulosjulkaisua, koska arvasin, että tulos paranisi taas.

Olin oikeassa, tulos kasvoi taas viime vuodesta ja yrityksen arvo oli samalla tasolla tai hieman alle viime vuoteen verrattuna. Mitä osakkeenomistajat siis tekivät? No myivät, koska Inderes ja mahdollisesti joku muu analyytikko oletti, että kasvun piti olla vähän kovempaa. Kurssi laski heti yli seitsemän prosenttia. Kurssireaktioon vaikutti lisäksi heikentynyt neljännen kvartaalin tulos, mikä ei tarkoita välttämättä yhtään mitään. Joskus menee huonommin. Varsinkin jos muutama kuukausi menee huonommin niin kannattaa lisätä jäitä hattuun eikä panikoida. Olin jo suunnitellut, että jos kurssi laskee, niin ostetaan sitten lisää. Ostinkin taas 23 uutta osaketta. Nyt omistan kumminkin liikaa Amer Sportia suhteessa muihin osakkeisiini ja odottelenkin, että pääsen myymään osan pois voitolla, kun massat taas rauhoittuvat.


Tälläinen ei kumminkaan ole mielestäni kovin viisas strategia, että ostaa laskussa, jotta voi myydä pian voitolla, koska ei kukaan ennustamaan pysty. Tässä tapauksessa, koska sijoitettavan pääomani määrä ei tule kasvamaan juurikaan ainakaan vuoteen niin otan riskin. Jos joudun tyytymään pitämään osakkeita pidemmän aikaa, niin pidetään sitten. Ei Amer Sportkaan huono vaihtoehto ole.

Suurin riski hinta-arviossani on, että arvioni yrityksen hinnasta perustuu osittain historialliseen tietoon. Olen kumminkin pyrkinyt arvioimaan yrityksen potentiaali muutenkin, mutta olen saattanut sokaistua historiallisen datan valossa. Aika näyttää tuleeko Amer Sportsista ensimmäinen suuri virheeni sijoittamisessa. En kyllä usko.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€