DNA

DNA Oyj:n kuvapankki
Vincitin menestyksen jälkeen olin lämmennyt sijoittamiselle. Tutkin Vincitin kurssikehitystä aktiivisesti ja luin talousuutisia. Se vaikutti mukavalta ajankäytöltä. Tuli uutinen: ”DNA listautumassa”. Aloitin lukemisen DNAn potentiaalista.

Tässä vaiheessa on myönnettävä; syy miksi sijoitin DNAhan oli väärä. Oletin, että voin tehdä nopeaa rahaa, koska Suomalaiset ovat perinteisesti tykänneet operaattoreista. Sitten jos tämäkin listautuminen menee niin kuin Vincitin, tai kurssi pomppaa edes 10% niin saan nopeasti yli 100€ rahaa. No, DNAn listautuminen ei mennyt ihan yhtä hyvin. Arvo pysyi listautumishinnan 10,10€ paikkeilla pitkään. Ajattelin, no pidetään sitten, en varmasti myy, kun olisin ollut valmis maksamaan enemmänkin. En vieläkään ymmärrä miksi osakkeita myytiin niin paljon alkuun. Oletan, että vanhat omistajat myivät omistuksiaan, kun se oli helpompaa. Joka tapauksessa, alun hidas arvonkehitys antoi aikaa miettiä.

Nyt olen sitä mieltä, että DNA on hyvä osake omistettavaksi. Se on noussut 2000-luvun uudesta tulokkaasta merkittävimpien operaattorien joukkoon. DNAn kasvu on ollut nopeampaa kuin kilpailijoiden ja edellytykset kasvulle ovat mielestäni suuremmat kuin kilpailijoilla, jo pelkän koon takia. Lisäksi DNA, toisin kuin monet muut operaattorit, ei saa jatkuvaa kritiikkiä kuluttajilta, ainakaan itse en valita enkä ole kuullut valitusta ja olen sekä asiakas, että omistaja. Paitsi että, sohvallani on mystinen puolen metrin alue missä DNA liittymät eivät saa yhteyttä ja kaikki muut saavat, mutta ehkä pystyn elämään asian kanssa.

Uskon, että DNA jatkaa kasvuaan noin markkinan keskiarvon vauhdilla, ja sen lisäksi maksaa vielä hyvää osinkoa. Syynä tähän pidän DNAn asennoitumista työntekijöihin ja asiakkaisiin, sekä tyytymättömyyttä nykyiseen tilanteeseen ja halua kehittyä. Teknologinen kehitys on ajan tasalla, vaikka ei välttämättä edelläkävijä, ja vuoden 2015 katsauksessa jo todettiin DNAn panostavan IOT:hen (Internet of Things), pilvipalveluihin ja mobiilidataan. Nämä ovat kaikki kasvualoja, vaikka kaksi ensimmäistä termiä ovatkin yli hypetettyjä.

Olen siis vahingossa löytänyt taas yhden yrityksen, mitä voin pitää salkussani ainakin seuraavat 10 vuotta. Tietenkin jatkan tilanteen seuraamista ja jos alkaa näyttää siltä, että yritys ajautuu kohta ongelmiin, eikä mahdollisesti kestä vaikeita aikoja, niin sitten mietin tulisiko osakkeet myydä. En kumminkaan hätkähdä DNAn kanssakaan väliaikaisista vaikeuksista, jos yrityksellä on edelleen hyvät mahdollisuudet palautua.


Tulos tänä vuonna osoittautui positiiviseksi ja osake on jo voitolla ainakin 10%, lisäksi osinkoakin irtoaa vielä. Olen kaikin puolin tyytyväinen. Osake tuntuu nousevan tervettä vauhtia ylöspäin ja näkymät ovat hyvät.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€