Loppuvuoden sijoitusjärjestelyt



Edellisessä kirjoituksessa en kirjoittanut tarkemmin mihin päädyin verosuunnittelussani ja päätin kirjoittaa aiheesta vielä erillisen kirjoituksen, koska suunnitelmat eivät menneet täysin niin kuin suunnittelin. Tarkoituksenani oli siis ostaa Cityconia ja Amer Sportsia halvemmalla ja myydä vanhat osakkeet tappiolla. Halusin myös harkita Rovion osakkeilla samaa. Syy tähän oli vanhan rahaston myyminen, mitä en pidä kannattavana omistuksena.

Suunnitelmat muuttuivatkin, koska Amer Sports oli jatkuvassa nousussa joulukuun ajan ja jäin tyhmänä odottamaan nousun loppua. Ajoittamisesta ja sen epäonnistumisesta olen kirjoittanut useamman kerran täällä blogissa ja aina todennut, että sitä tulee itsekin tehtyä, vaikka ei pitäisi. Tässä taas malli esimerkki. Kuinka siinä sitten kävikään? En onnistunut ostamaan Amer Sportsia koko joulukuun aikana. Syy tähän oli pankkijärjestelmän käyttöliittymän harhaanjohtavuus.

Luulin siis ostaneeni Amer Sportsia ennen Joulua juuri samaan aikaan, kuin pörssi sulkeutui. Tehtyäni toimeksiannon tajusin, että pörssi ehti sulkeutua ja kävin katsomassa, että toimeksiantoni oli vielä avoinna ja pörssi on kiinni. Totesin, että odotan aamuun ja jos kurssi lähtee nousuun, käyn muuttamassa toimeksiannon aamulla. Aamulla tarkistin, kurssi oli laskussa, hyvä ei tarvitse kirjautua nettipankkiin, kyllä se toimeksianto on mennyt läpi. En tietenkään tarkistanut nettipankkia enää sinä päivänä ja pörssi avautui seuraavaksi joulun jälkeen. Kävin nettipankissa heti joulun jälkeen aikomuksenani myydä vanhoja Amer Sportsin osakkeita vielä, kun ehtii. Suureksi pettymyksekseni huomasin, että toimeksiantoni olikin vanhentunut samana päivänä, kun sen olin lähettänyt, pörssin sulkeutumisen jälkeen. En ollut siis ostanut osakkeita. Vielä olisi ollut aikaa, mutta seuraavana päivänä alkaisi pankkilakko. Päädyin siihen, että olkoon. Amer Sportsin osakkeet jäivät siis ennalleen salkkuuni ja toivon, että pääsemme taas tänä vuonna parempaan arvostustasoon osakkeissa.

Mitä tulee Cityconiin ja Rovioon. Näiden yritysten osakkeita onnistuin ostamaan ja myymään joulukuussa. Aloitin ostamalla Cityconia noin tuhannella eurolla kurssin ollessa lähes ennätysalhaalla. Päätin pitää osakkeet, kunnes saan osingon ja osingon irtoamisen jälkeen viikon tai pari, että kurssi palautuu osingon irtoamisen aiheuttamista myynneistä. Näin teinkin. Omistaessani noin 2,5 kertaisen määrän Cityconin osakkeita aiempaan verrattuna, tajusin, Citycon on nyt niin halpa, että en haluakkaan myydä kaikkia aikaisemmin ostamiani osakkeita. Siispä myin ensimmäisenä ostamani Cityconin osake-erän ja pidin loput. Nyt omistan enemmän Cityconia ja lähes kaikki omistuksessani olevat osakkeet ovat voitollisia. Kokonaisuudessaan Citycon omistukseni on hieman voitollinen.

Laskelmien jälkeen tajusin, että Rovio on tippunut niin paljon, että olisi tyhmää olla käyttämättä tilaisuus hyödyksi, siispä ostin Rovion osakkeita samalla summalla, kuin olin käyttänyt osakeantiin ja sain osakkeita paljon enemmän. Odotin noin viikon ja myin vanhat osakkeet pois tappiolla. Nyt Roviokin on voitollinen osake salkussani ja tältä vuodelta odotan suuria voittoja, kun kurssin laskun aiheuttama shokki katoaa ja viimeiset pikavoittojen tavoittelijat ovat myyneet osakkeensa tappiolla.


Mitä tulee rahoille mitä myymästäni rahastosta sain. Avasin tilin Nordnettiin ja aloitin varojen siirtämisen Nordnetin Suomen superrahastoon mitä olen suunnitellut jo pidemmän aikaa. Päätin siirtää tuhat euroa kuukaudessa, koska en tiedä mitä kurssit tekevät enkä uskalla päätellä käyristä onko indeksi ”halpa” tällä hetkellä vai jatkaako se laskuaan. 


Kuvalähde: Pixabay - Mediamodifier

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€