Vincitiä lisääVincit oli ensimmäinen osakesijoitukseni reilu vuosi sitten. Osakeannista saamani osakkeiden määrä oli aivan liian matala, siihen nähden paljonko osakkeita olisin halunnut. Päädyinkin nopeasti ostamaan lisää osakkeita listautumisen jälkeen. Lisäksi ensimmäisen osingon jälkeen sijoitin osingot takaisin Vincitiin. Sen jälkeen en olekaan ostanut Vincitiä vaikka se vain pysyy suosikkinani.

Tajusin jonkin aikaa sitten, että uskon Vincitin menestykseen kaikista omistuksistani eniten. Miksi siis olen sijoittanut siihen vain 1000€, kun moneen muuhun yhtiöön olen sijoittanut enemmän? Olen miettinyt asiaa ja todennäköisesti siihen on vaikuttanut, että Vincitiä voi ostaa vain First Northista, eikä Helsingin pörssistä. Entäs sitten? Yleinen ajatus Suomessa taitaa olla, että First Northin yhtiöt ovat riskisempi sijoitus, kuin Helsingin pörssin yhtiöt. En väitä vastaan, mutta en näe syytä miksi joukossa ei voisi olla mahtaviakin yrityksiä. Olenkin päätynyt siihen, että Vincitiin sijoittamisen riksi tuntuu hyvinkin olemattomalta, siihen nähden miten hyvää yritystä pääsee omistamaan, kun siihen sijoittaa.

Vincitin riskit ovat pysyneet samana listautumisenkin jälkeen. Yritys ei ole muuttunut olennaisesti sen seurauksena, että se on nyt listattuna ja kulttuuri ja yrityksen tapa toimia on onnistuttu pitämään. Mielestäni Vincitin riskit ovat lähinnä: hyvän johdon lähteminen ja hyvien työntekijöiden saaminen ja pitäminen myös jatkossa. Jälkimmäiseen sainkin mielenkiintoisen vastauksen käydessäni tutustumassa Vincittiin omistajapäivillä. Kuulemma Vincit saa edelleen työntekijöitä tarpeeksi, jopa ilman yritysostoja, eikä tilanne ole ainakaan vielä siinä pisteessä, että yritysostot olisivat ainut keino saada osaavaa porukkaa lisää. Vincitin kulttuuri houkuttelee uusia työntekijöitä ja Vincit voi valita parhaiten soveltuvat päältä.


Tämän pienen kertauksen jälkeen todettakoon, että ostin Vincitiä taas 500 eurolla, 72 osaketta lisää. Jään odottamaan miten kurssi reagoi seuraavaan tulosjulkistukseen, jos kävisi vaikka niin hyvin, että sijoittajat pettyisivät tulokseen ja saisin ostettua lisää halvemmalla. Aina voi toivoa. Lisää osakkeita ostan viimeistään osingon irrotessa. Se kun on tarkoitukseni jokaisessa omistuksessani muutenkin. 


Kuva: Tein itse, säästin. (ei löytynyt vapaasti käytettävissä olevia kuvia vincitistä)

Kommentit

  1. Päivitys: Ostin 72 osaketta lisää tänään hintaan 7.02€ osake. Markkinat ovat reagoineet hyvin voimakkaasti tuloksiin ja olen todennut, että nykyinen arvostustaso on mielestäni varsin maltillinen yleiseen markkinatilanteeseen nähden.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€