Q1 tulosanalyysiEnsimmäinen kokonainen kvartaali tietoista sijoitustoimintaa on nyt takana. Päätin, että alan pitää kirjaa myös blogissani salkkuni kehityksestä, vaikka sijoitusfilosofiassani yksittäisellä kvartaalilla ei ole mitään väliä. On oikeastaan vain epämotivoivaa tutkia tällaisia arvonlaskuja kuten viime kuukauden aikana. Alapuolen tilastoista voi nähdä miten lähes 9.0% arvonnousu laski kuukaudessa 3% arvonnousuun. Yksikään osake salkussani ei pitänyt hintaansa vaan kaikkien kurssit ovat aikaisempaa kuukautta alempana. Ja suurin suhteellinen arvonnousu oli tammikuussa, mutta kuten mainitsin, ei tämä itseäni juurikaan huolestuta. Luulen kumminkin, että tätä kehitystä on mielenkiintoista tutkia tulevaisuudessa ja huomata miten oma salkkuni on kasvanut ajan myötä. Ehkä tulevaisuudessa joku muukin on kiinnostunut, miten salkkuni on heilahdellut ajan kanssa. Mitä tulee tähän hetkeen, joku muukin voi olla kiinnostunut seuraamaan tilannettani.

Arvon kehitys
Markkinahinta
Ostohinta
Tammikuu
5,676.70€
5142.984€
Helmikuu
6809.84€
6196.014€
Maaliskuu
6481.97€
6289.086€

Nordean osingon maksun jälkeen ostin osingoilla uusia osakkeita. Samoin aion tehdä DNAn ja Vincitin kanssa kunhan osingot maksetaan. Olen huomannut, että kiristyneen tilanteen vuoksi on hyvä odottaa, että osingot maksetaan niin kurssi laskee, koska spekuloijat ovat saaneet rahansa ja minä saan osakkeita halvemmalla. Olin sitten oikeassa tässä ajoittamisessa tai en, niin ostan kumminkin hyviä bisneksiä, eli sillä ei ole väliä pitkällä aikavälillä.

Suurin laskija on tietenkin Amer Sports, joka itselleni täysin mysteerisestä syystä ei ole vieläkään palautunut positiivisen tulosilmoituksen jälkeen vaan jatkanut vain laskuaan. Voi olla, että sijoittajat eivät vain luota urheilubisnekseen ylipäätään tällä hetkellä, koska koko alalla menee huonosti. On kumminkin hyvä miettiä, että mihin urheilubisnes muka häviäisi? Voi olla, että kaikki eivät pärjää uudistumisen tarpeen myötä, mutta itse en ainakaan hätiköi.


Toinen tappiolla oleva yhtiö on Citycon, minkä tämän hetkisellä arvostuksella on vielä vähemmän järkeä. Bisnes voi hyvin ja omaisuuttakin on enemmän, kun markkina-arvoa. Ostin osakkeita lisää vuoden osingon ennusteilla jo tässä vaiheessa, vaikka ne tulevatkin neljässä erässä. Eivät ne minun osakemäärälläni tosin suuret olekaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€