Suosituimmat IT-alan työpaikat


Edellinen kirjoitukseni aiheutti paljon keskustelua elintasosta ja sen saavuttamisesta, tällä kertaa ajattelin sivuta aihetta kirjoittamalla nuorten suosituimmista työpaikoista IT-alalla. Tällä kertaa en käsittele sitä mihin nuoret pääsevät vaan sitä mihin nuoret haluavat ja miten se voi mahdollisesti vaikuttaa yrityksiin ja sitä kautta osakkeisiin.

WORK-IT barometrissa kyseltiin mm. mihin IT-alan opiskelijat haluaisivat töihin, jos voisivat valita (koko tutkimus löytyy täältä). Tulokset näät alapuolelta listattuna:

1. GOOGLE
11. APPLE
2. REAKTOR
12. NOKIA
3. MICROSOFT
13. GOFORE
4. VINCIT
14. VALVE
5. FUTURICE
15. BLIZZARD-ENTERTAINMENT
6. SUPERCELL
16. CGI
7. OMA YRITYS
17. F-SECURE
8. JULKINEN
18. IBM
9. KONE
19. ELISA
10. SOLITA
20. INTEL

Listassa on paljon tuttuja nimiä. En tiedä tuleeko kenellekään IT-alalla yllätyksenä, että Google on ensimmäisenä. Se voi tulla monelle yllätyksenä, että Apple on vasta 11., itselleni se ei tule yllätyksenä, koska olen huomannut, että opiskelukavereitani ei juurikaan kiinnosta Applen tuotteille kehittäminen enää. Voi olla paikka sidonnainen asia, mutta onhan se vielä tuossa listassa mukana. Reaktor on toisena, yritys joka on niittänyt mainetta hyvänä työpaikkana jo joitakin vuosia. Olin oikeastaan kuullut Reaktorin maineesta jo ennen, kuin edes aloitin IT-alan opinnot. Microsoft ei taida olla kovin suosittu 2017 tutkimuksessa, sattuneista syistä.

Sitten pääsemmekin ensimmäiseen Suomalaiseen pörssilistattuun yritykseen eli Vincitiin. Tässä onkin sitten syy miksi itse sijoitan ja uskon Vincitiin. Nuoret haluavat Vincitille töihin ja Vincitin toiminnalle tärkein asia on osaava työvoima. Eli ainakin toistaiseksi Vincitillä pitäisi olla mistä valita. Seuraava listattu yritys onkin vasta KONE yhdeksäntenä. Hyvä sijoituskohde sekin. Listalta löytyy myös Gofore, mikä suunnittelee myös listautumista ja Solita, minkä oletetaan listautuvan jossain vaiheessa, vaikka yritys ei itse siitä olekaan tietääkseni puhunut.

Miksi tämän nyt sitten pitäisi kiinnostaa sijoittajaa? Mielestäni on hyvä asia, jos yritys mihin sijoittaa löytyy suosittujen työpaikkojen listoilta, koska ei yritys itsekseen kasva, vaan se tarvitsee osaajia. On kumminkin hyvä huomata, että tämä tilasto ei itsessään riitä sijoituspäätöksen tekemiseksi, mutta mielestäni se voi hyvinkin tukea päätöstä. Kannattaa myös miettiä, onko kaikki listalla oleva pysyvästi siellä, kuten jo mainitsin, niin Microsoft saattaa tippua tuolta listalta kokonaan tämän vuoden vertailussa.


Kuva lähde: pixabay.com - StartupStockPhotos

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€