Päivitys: Myynti FondiaOlen viettänyt turhan paljon aikaa seuratessani Fondian päivittäisiä hinnan muutoksia. Ostin Fondiaa myydäkseni osakkeet hyvällä voitolla, harmikseni, niinkuin monen muunkin harmiksi osakeannista saamani osakkeiden määrä oli vaivaiset 29 kappaletta hintaan 7,65€. Tämä määrä oli niin pieni, että en oikein tiennyt mitä niillä pitäisi sitten loppuenlopuksi tehdä.

Päädyin siihen, että myyn osakkeet pois, kun hinta on kohdallaan. Päättelin oikein, että hinta laskee väliaikaisesti, koska innokkaimmat myyvät omansa pois niille, jotka oikeasti haluavat osakkeita. Huomasin, että hinta alkoi nousemaan noin 1,5% päivässä ja jouduinkin odottelemaan hinnan palaamista 11€ tienoille useita päiviä. Lopulta, hinta kumminkin nousi 10,94€ hintaan osakkeelta ja päätin myydä osakkeeni. Hinta saattaa nousta entisestään, mutta tässä vaiheessa ostan lähiaikojen loppu koron hinnalla mielenrauhaa. Olen nimittäin seurannut Fondian kurssia aivan liikaa ja se alkoi turhauttamaan.

Mitä tästä opimme? No emme juuri mitään. Ei tullut tappiota, niin tuskin maltan olla ostamatta "varmoja tapauksia" jatkossakaan, kun pikavoitto kiiltää silmissä. Sitäpaitsi alunperin idea oli ostaa osakkeita paljon enemmän, eikä lopullista osakepottia voinut ennustaa, vaikka arvaus olikin, että tuskin niin montaa saan. Lopullinen käteen jäävä voitto oli siis noin 60€. Hieman huvittavaa nähdä näin paljon vaivaa tuollaisen summan eteen.

Nyt saan Fondian kumminkin pois päivä järjestyksestä ja hyvä näin, koska mitä enemmän asiaa mietin, niin sitä selvemmäksi tulee, että vaikka luulen tietäväni, että lakiala on hyvä sijoituskohde, niin en oikeasti ymmärrä asiasta muuta, kuin sen aseman tässä yhteiskunnassa. En tiedä esim. paljonko lakifirma maksaa myydystä palvelusta suoraan lakimiehen taskuun ja kuka yrityksessä todellinen voittaja on? Mitä voin odottaa yritykseltä jatkossa? Onko järkeä ajatella, että Fondia kasvaisi vuodesta toiseen nopeasti, kuinka helppoa se on lakialalla? Toisaaltaan uskon, että Fondia on varsin turvallinen sijoitus, tuskin sen arvo ainakaan laskee, eivät asianajotehtävät ole mihinkään katoamassa. Maineriski on suurin riski yritykselle. Joka tapauksessa jätän analyysit muille ja astun itse syrjään tältä rintamalta ja keskityn yrityksiin, mitä luulen ymmärtäväni paremmin.


Kuva lähde: Pixabay - Succo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€