Osto Gofore, Scandic, NordeaAmer Sports lähti salkusta. Tilalle tuli Scandic Hotels Group. Sain tilille 4000€, mistä voittojen osuutta ei ole pidätetty. Ostin Scandicia 187 kpl hintaan 82,80SEK mikä tarkoitti silloisella Kruunun kurssilla noin 1500€ sijoitusta. En siis pistänyt kaikkia Amerin rahoja Scandiciin.

Scandicista tulikin ensimmäinen Tukholman pörssistä ostamani osake. Ja sain heti huomata miten eri valuutalla sijoittaminen vaikuttaa sijoittamiseen. Perjantaina ostamieni osakkeiden arvo oli laskenut maanantaihin mennessä, vaikka kurssi oli noussut. Kruunu on kuitenkin ymmärtääkseni aika halpa tällä hetkellä, eli en stressaa turhaan. Täytyy kuitenkin seurata tilannetta jatkossa.

KONEen seuraaminen

Olen seurannut KONEen kurssia, mutta jostain syystä se lähti nousuun päivää tai paria ennen kuin sain rahat Amer Sportista ja ajattelin odottaa, jos se kääntyisi laskuun. Kuten ajoittamisessa yleensäkin, kurssi vain jatkoi nousuaan. Eli odotan edelleen. Haluan ostaa KONEen osakkeita noin 2000 eurolla.

Goforen ostaminen

Kuukauden ostoksena päädyin Goforeen. Sen kurssi on laskenut ilman, että mitään varsinaista syytä olisi nähtävissä. Ostin 68 osaketta hintaan 7.39€/kpl mikä on vain euron kalliimpi kappalehinta, kuin listautumishinta. Listautumisen jälkeen yritys on lähes tuplannut liikevaihtonsa ja voitot ovat edelleen varsin hyvällä tasolla. Sijoitin myös osingot takaisin heti irtoamisen jälkeen ja ostin kuusi osaketta 7.28€/kappale hinnalla.

En käyttänyt hirveästi aikaa analysointiin, mutta mielestäni yrityksen edellytykset kasvun jatkoon ovat edelleen varsin hyvät. P/E-lukukin on laskenut noin kahteenkymmeneen samalla, kun yritys kasvaa noin 20%, mikä on nähtävissä kuukausittaisista ”ohjausluvuista”, eli tulosjulkaisuista mitkä eivät noudata mitään virallista listautuneen yrityksen julkaisukaavaa.

Eniten huolestuttava asia Goforessa onkin sen valtava kasvunopeus. Yritys saattaa alkaa kärsiä ns. vauhtisokeudesta. Goforen tapauksessa se tarkoittaa, että ostetaan niin monta uutta yritystä, että paketin kasassa pitäminen ei enää onnistu. Yritykselle olennaista on kuitenkin työntekijät. Jos ostettavien yritysten kulttuurit eivät loksahda paikalleen, niin ennen pitkää tilanne on se, että kovinta melua pitävä osa tekee muiden olosta epämukavaa. Se johtaa työntekijäpakoon.

Riskit ovat todellisia ja siksi en laita esim. Amerista saatuja rahoja yritykseen, mutta tankkailen osakkeita pikku hiljaa jos osakkeen hintataso pysyy samana, eikä tuloksistakaan huomaa mitään epäkohtia.

Nordean ostaminen

Osinkokautena osinkoja irtoilee ja hinnat laskevat ainakin jos toimii oikeaan aikaan. Nordean kanssa osingon irtoaminen aiheutti yli 10% laskun ja hyödynsinkin tilanteen sijoittamalla osingot takaisin.

Joku saattaa miettiä miten sijoitan osingot takaisin irtoamispäivänä, se selittyy puhtaasti sillä, että lainaan omasta puskurista irtoamispäivänä ja osingot tulevat sitten, kun tulevat. Nordean kanssa sähläsin kuitenkin omaksi edukseni ja laskin jotain pieleen ja päädyin sijoittamaan lähes 100€ liikaa irtoamispäivänä. Seurasin tilannetta töissä ja päätin toimia nopeasti, niin laskin huolimattomasti töiden ohessa paljonko saan osinkoa ja päädyin jostain syystä 280€ arvoon vaikka todellisuudessa osinkoa irtosi bruttona 210€.

Oli miten oli, ostin siis 42 osaketta lisää hintaan 6.79€/kpl. Hutiloinnin seurauksena olen nyt ainakin 7€ voitolla. Torilla tavataan!

Disclaimer: Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo. Kirjoitan kuukausiostoksista lähinnä, että tietäisin tulevaisuudessa hieman mitä olen ajatellut milloinkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€