Kuukauden ostoksena Nordeaa lisää


Nordea

On taas kulunut kuukausi edellisestä osakeostoksesta, siispä suunnitelmani mukaan oli taas aika ostaa lisää. Nordea valikoitui tämän kuukauden ostokseksi, vaikka se ei alkuperäinen ajatus ollutkaan.

Alkuperäinen suunnitelma oli ostaa Cityconia. Juuri, kun olin ostamassa lisää, se otti tuulta alleen enkä oikeastaan tiedä miksi. Ehkä muutkin tajusivat median kirjoitteluista, että Citycon on oikeasti mahdollinen ostokohde. Seurasin osakekurssia toista viikkoa, mutta se ei vain halua laskea. Harmi.

En halua kasvattaa riskiäni Cityconissa näillä hinnoilla, joten seurasin samalla Nordean kurssia. Yrityksen kurssi on kasvanut voimakkaasti viimeiset viikot, koska se kävi niin alhaalla muiden yritysten lailla. Yritys on edelleen lähes kalleimmillaan muutamaan kuukauteen, mutta totesin oman ostohintani aikaisemmille osakkeille olevan nykyisen hinnan yläpuolella.

Olen kirjoittanut Nordeasta analyysin aikaisemmin, reilu puoli vuotta sitten. Löydät analyysin täältä.

Kyseisessä analyysissä kävin Nordean läpi kohtuullisen perusteellisesti, enkä siksi näe tarvetta analysoida yrityksen hyviä puolia ja riskejä sen kummemmin. Syy ostoon on yksinkertaisesti, mielestäni Nordean kaikki riskit on jo huomioitu hinnassa, eikä niiden toteutuminenkaan juuri vaikuttaisi enää hintaan paitsi väliaikaisesti.

Nordea maksaa myös erittäin hyvää osinkoa, jos osinko pysyy edes viime vuoden tasolla. Osingon uudelleen sijoittaminen yhtiöön todennäköisesti tarkoittaa, että oma osinkoni yhtiöstä on lähes sama seuraavanakin vuonna, vaikka osinko laskisi.

Ainut asia mikä Nordeassa oikeastaan huolestuttaa on, että kaikki muutkin tuntuvat ostavan sitä. Yritän aina pohtia miksi olisin väärässä. Varsinkin liian positiiviselta tuntuvina aikoina kuten nyt, kun Nordeaa saa mielestäni todella halvalla. Mietinkin, olenko osa sopulilaumaa, joka juoksee kielekkeeltä alas huomaamatta vaaraa?

Toivottavasti tässä on kyse vain siitä, että institutionaaliset sijoittajat eivät uskalla/voi ottaa lyhyenajan riskiä samalla tavalla kuin piensijoittajat. Nordean riskit ovat todellisia ja matala arvostustaso on jatkunut jo niin kauan, että rahastojen on todennäköisesti toimittava ja ”vähennettävä” riskiään.

Harmittaisi, jos omat rahat olisivat kiinni vastaavissa aktiivisissa rahastoissa, koska jaksan itse uskoa, että Nordean matala arvo on vain väliaikaista. Ehkä kahden vuoden päästä taas ihmetellään, miksi Nordeaa sai niin halvalla ja miten joku rikastui ottamalla lainaa ja ostamalla Nordeaa.

Oli miten oli, ostin 63 kappaletta Nordean osakkeita hintaan 7.89€/kpl. Mielestäni sain hyvän diilin, vaikka huomenna ehkä taas saa halvemmalla. Who knows?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€