Vincitin osaketta on saanut viimeksi näin halvalla tammikuussa 2017 - Siispä ostin lisää.Ostin 83 kappaletta Vincitin osakkeita hintaan 5.94€. Kokonaisomistukseni nousi 817 kappaleeseen. Valitettavasti hinnanlasku myös tarkoittaa, että omistukseni on jo useamman satasen tappiolla. Pelottaako? Ei oikeastaan.

Vincit on edelleen mielestäni paras osakesijoitukseni. On vaikea nähdä mikä voisi mennä niin pieleen, että Vincit ei kaksinkertaistaisi arvoaan seuraavan 10 vuoden aikana. Kurssien heilunta aiheuttaa kauhua ja Vincitin osake pienen vaihtovolyymin takia on erityisen haavoittuvainen. Moni muu piensijoittaja on todennäköisesti päättänyt luopua omistuksestaan viime viikkojen aikana, koska on alkanut epäilemään sijoituksen hyvyyttä.

Inderes-efekti ulottui myös pieneen Vincitiin ja kun yhtiö tiputti tavoitehintaa eurolla, lomakvartaalin liikevaihdon seurauksena, olivat yhtiötä (Inderesiä) seuraavat paniikissa. Tähän kohtaan on varmaan hyvä selittää mitä tarkoitan ”lomakvartaalilla”, IT-alalla varsinkin heinäkuu on perinteisesti lomakuukausi, se saattaa laskea liikevaihtoa väliaikaisesti hyvinkin paljon. Siksi tieto, että liikevaihto ei juurikaan kasvanut kyseisellä ajanjaksolla ei ole kovin yllättävää. Siinä missä monilla muilla aloilla tekeminen hidastuu kesän aikana, IT-alalla se lähes pysähtyy heinäkuussa. Varsinkin, kun puhutaan Vincitin kaltaisesta yrityksestä. Goforen kuukausittaisesta tuloksen ilmoituksesta on helppo nähdä miten heinäkuu vaikuttaa. Tosin en yritä väittää, että koko kvartaalin kehitys on kiinni heinäkuusta ja Indereskin voi olla oikeassa, että liikevaihdon kasvu on hieman hidastunut alkuvuodesta. On kumminkin hyvä huomata, että Vincitin liikevaihtoa painaa suuri yritysmyynti ja se silti nousi tässäkin kvartaalissa.

Yhden kvartaalin perusteella on täysin hölmöä tehdä mitään johtopäätöksiä. Siksi itse tankkaan Vincitiä niin kauan, kunnes se on taas seitsemän euron tienoilla. Toivottavasti hinta ei nouse liian nopeasti, koska listautumisen jälkeen on ollut vain muutama kuukausi, milloin osaketta on saanut näin halvalla. Osake alkaa oikeastaan olemaan niin halpa, että vaikka tulos pysyisi samana, se on markkinoihin nähden kohtuullisesti hinnoiteltu ilman, että edes huomioi Vincitin olevan kasvuyhtiö.

Disclaimer: Kirjoitan vain omista ajatuksistani. En anna sijoitussuosituksia. Taidan olla hieman sekaisin, kun vain jatkan Vincitin tankkaamista, kun kaikkea muutakin saisi halvemmalla kuin pitkään aikaan.

Kommentit

  1. Ostin taas Vincittiä 90 kpl hintaan 5.60€/osake. Saa nähdä miten kauan hinta aikoo laskea. Ensi kuussa taidan ostaa jotain muuta jos hinta ei jatka laskua yhtä nopeasti.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€