Ja kuukauden ostos on… Vincit.
Olenko sekaisin? On kysymys, mitä kysyn välillä itseltäni. Olen ostanut Vincitiä nyt kuutena kuukautena tänä vuonna (Olettaen, että laskin oikein). Miksikö? No koska Vincitillä on kiva ankka maskottina, miksipä muuten?

Omistan nyt 657 Vincitin osaketta. Oston tein hintaan 6.94€/kpl ja ostin osakkeita 72 kappaletta lisää.

Olen ottanut tavaksi aina kirjoittaa ostoksistani edes lyhyen kirjoituksen, tietääkseni miksi ostin mitäkin osaketta, jos ad hoc -analyysiin on joskus tarvetta. Eli siis voin palata vanhoihin ajatuksiini jälkeenpäin, jos haluan tietää mitä ajattelin ostaessani niitä. Vincitin kohdalla täytyy myöntää, että näiden kirjoitusten tekeminen ei välttämättä ole järkevää joka kuukausi. Tosin jos asiat menevät pieleen, niin muistanpahan ainakin miten varma luulin olleeni Vincitin tulevasta menestyksestä.

Jotain uuttakin
Tällä kertaa uutena asiana keksin mistä hinnan jumittaminen seitsemän euron pinnassa mahdollisesti johtuu. Vuonna 2015 Vincit yhdistyi Javerdelin kanssa, minkä seurauksena Javerdelin vanhat omistajat saivat suuren osan Vincitin osakkeista omiin nimiinsä. Jussi Haverinen, yksi Javerdelin perustajista, siirtyi jossain tämän tapahtuman ja viime vuoden välillä Vincitin suurimmaksi yksittäiseksi omistajaksi. Viime vuoden lopulla Vincit kumminkin päätti myydä ICT-liiketoimintansa pois. Samalla Jussi Haverinen jätti tehtävänsä ICT-liiketoiminnan vetäjänä ja sai vielä syytteet veropetoksistakin vuosien 2011 ja 2014 väliltä. Asiat mitkä eivät toisiinsa liity, mutta joidenkin spekulaatioiden mukaan vaikuttavat faktaan, että Jussi Haverisen yhtiö 10 Capital ÖU on päätynyt myymään osakkeitaan raskaalla kädellä jo useita kuukausia.

Entä sitten? Kun puhuttaisiin pörssin päälistalla olevasta yhtiöstä minkä osakkeiden vaihtovolyymi on jotain X miljoonaa päivässä, niin satojen tuhansien osakemyynnit kuukaudessa eivät paljoa hätkähdyttäisi kurssia. Kun nyt kumminkin puhutaan First North listalla olevasta yhtiöstä, minkä osakkeiden vaihto volyymista puolet tulevat näiden kyseessä olevien osakkeiden myynnistä, niin kummasti se pistää vastaan vaikka nousupaineita olisikin. On itseasiassa hyvin vakuuttavaa, että suuren omistajan myydessä, ilmeisesti koko osakepottiaan, ei kurssi reagoi juuri mihinkään suuntaan.

Pitäisikö nyt jättää uppoava laiva, kun suuromistaja myy kaiken minkä pystyy? No ei. Hän myy ties mistä syystä. Rahan tarve? En tiedä. Varmaa on vain, että hän ei enää halua pitää yhtä suurta osuutta yhtiön osakkeista. Sitä paitsi on oikeastaan hyvä, että henkilö joka ei enää vaikuta yhtiön sisällä, ei pidä itsellään niin suurta osake äänivaltaa. Itse olen ainakin tyytyväinen. Ja se mahdollistaa ostojen tekemisen hyvään hintaan (omasta mielestäni).

Disclaimer: En tiedä mitä teen. Älä tulkitse tätäkään kirjoitusta sijoitusneuvona.

Kommentit

  1. Ostin tänään 77 osaketta lisää hintaan 6.50€/kpl. Hinta tippui yllättäen niin paljon alaspäin, että päätin ostaa vielä toisen erän. Täytyy seurata tilanteen kehittymistä. Jos kurssi jatkaa laskuaan niin saatan ostaa vielä kolmannen erän kuun lopussa tai ensi kuun alussa.

    Nyt kokonais omistukseni on 734 Vincitin osaketta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€