Helmikuun ostokset


”Hupsista”, totesin tehdessäni kuukauden yhteenvetoa. Olin sijoittanut 5000€ takaisin markkinoille, yhden kuukauden aikana. Mitenkäs siinä nyt näin kävi?

Tilannehan lähti liikkeelle jo viime vuoden puolella, kun päätin myydä Cityconin ja Rovion osakkeita ostaakseni niitä takaisin osakesäästötilille. Alku vuodesta osakkeet vain nousivat ja nousivat, en halunnut ostaa. Helmikuussa totesin: Lopetetaan tämä ajoittaminen ja aloitetaan ostaminen pikkuhiljaa.

Ostinkin Cityconia pienissä erissä usean viikon ajan. Harmikseni tein klassisen liikkeen ja ostin osan rallin huipulla. Lopputuloksena ostin ja ostin kunnes rahat loppuivat. Nyt omistan reilusti enemmän Cityconin osakkeita, kun viime vuoden lopulla. Ei se mitään. Taidan ostaa lisää vielä maaliskuussakin. Tarkoitus olisi edelleen ainakin siirtää kaikki Cityconin osakkeet osakesäästötilille.

Rovion kanssa maltoin, koska en halunnut ostaa sitä jos joutuisin maksamaan siitä enemmän, kuin millä sen myin. Ostinkin sitä neljän euron pintaan. Nyt voin taas jättää sen rauhaan ja antaa yrityksen tehdä mitä tekee. Menkööt vaikka nurin. En jaksa enää arvailla.

Eivätkä ostot rajoittuneet edes näihin kahteen. Ostin lisää myös Telenoria. Nyt kasassa on pieni aloituspanos. Jään seuraamaan tilanteen kehitystä. Ennustan Telenorille parempia aikoja, mutta se on nimenomaan ennuste. Yrityksellä on liiketoimintaa niin laajalla alueella, että koronapaniikki saattaa vaikuttaa myyntiin joillain alueilla ilman, että itse sitä Suomesta edes tajuan.

Helmikuu oli kaiken kaikkiaan varsinainen vuoristorata. Osakkeet taisivat käydä huipussaan, mutta laskivat myös vuoden pohjalle. Vuoristorata sai minut miettimään omaa sijoituskäytöstäni. Ehkä olenkin erityisen altis tekemään virheitä markkinanousussa.

Ostan mielelläni, kun osakkeet laskevat, mutta en osta kun ne nousevat. Lopulta minullakin on rajani nousuissa ja lopulta totean, että turha tässä on odotella, ostetaan nyt vain. Tällä kertaa aloitin ostot juuri ennen kuin rytisi.

En kuitenkaan ostanut Cityconia ylihintaan. Mielestäni se on ollut hyvä ostos jo vaikka kuinka kauan. Tällä hetkellä sen hinta on todella houkutteleva ja huomaan taas, että yritän ajoittaa sen ostoa. Todennäköisesti nyt pitäisi vain toimia ja ostaa. Jos jostain syystä korona huolet hellittävätkin ja näemme nousurallin. Eivät nämä syöksykierteet ole kovin kauaa kestäneet viime vuosinakaan.

Voi olla, että korona aiheuttaa vielä hyvinkin syvän sukelluksen, mutta huomaan poikkeavani strategiastani, minkä olen suunnitellut juuri tällaista aikaa varten. En osta heti, vaan jään odottelemaan. Ostan sentään kuukauden sisällä, mutta tavallisesti olen pyrkinyt ostamaan ensimmäisen viikon tai parin sisällä palkan maksusta. Nyt etsin oikeaa aikaa ostaa.

Sallittakoon hölmö käytös, kunhan ostan joka kuukausi enkä venytä ostosta seuraavalle kuukaudelle laskun toivossa. Se on strategiani ja siinä minun tulee pysyä.Disclaimer: Kirjoitusta ei tule tulkita sijoitussuosituksena tai neuvona miten toimia tässä markkinatilanteessa. Jokaisen tulee tehdä omat päätöksensä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€