Kuukauden sijoitus: Scandic Hotels Group

scandic osto

Tällä hetkellä ei ole hirveästi vaikeuksia löytää viime aikoja halvempaa ostettavaa. On kuitenkin hyvä pyrkiä etsimään parhaat ”tarjoukset”. Siispä päätin sijoittaa lisää Scandiciin.

Kirjoitin Scandicista perusteellisen kirjoituksen aikaisemmin. Löydät sen täältä.

Tällä kertaa, syystä mitä en täysin ymmärrä, Scandic lähti jyrkkään laskuun. Taustalla on mahdollisesti oletuksia pienempi kasvu (lue: kasvua oli kuitenkin) ja kruunun kurssin heikentyminen. En tiedä miten markkinat yleensä reagoivat valuuttakurssien heilumiseen silloin, kun kyseessä on osakemarkkinat, mutta jotenkin vaikuttaisi siltä, että sijoittajat siirtävät omistuksiaan pois heikentyneen valuutan piiristä juuri, kun riskit ovat jo toteutuneet. Eli niin kuin osakkeissa, kun kurssi laskee, ihmiset myyvät.

Itse yritän tarttua tilanteisiin missä potentiaaliset riskit ovat juuri tapahtuneet ja kurssi on reagoinut niihin. Varsinkin jos kyseessä on riski mikä tuskin vaikuttaa yrityksen pitkäaikaiseen tuloksentekokykyyn. Valuuttakurssit ovat mielestäni hyvä esimerkki. Kruunu on nyt alimmillaan moneen vuoteen ja jopa Ruotsalaiset ihmettelevät sitä. Oma naiivi lähestymistapani on tankata halpaa valuuttaa, toki teen sen osakkeiden kautta. Jos valuuttakurssi nousee, niin osakkeideni arvo nousee myös.

Valuutta on tosin vain yksi osa valintaani. Scandicin tämän hetkinen P/E on Nasdaqomxnordic.comin mukaan 9.53. En tiedä kuinka moni tuota lukua pitää kovana, mutta suhteessa moneen muuhun osakkeeseen se on varsin halpa. Lisäksi P/B on 1.27, mikä on varsin kohtuullinen, tosin Scandicin tapauksessa voi olla, että book value perustuu hieman epärealistiseen ”likvidointiarvoon”.

Mielestäni näkymät eivät ole muuttuneet Scandicin osalta sitten viimeisimmän kirjoitukseni, siispä en näe mitään syytä olla ostamatta yritystä, kun sitä minulla halvalla myydään. Ostinkin osakkeita 69 kpl 77.55 SEK kappalehintaan ja aikaisemmin ostin 6 kpl 78.00 SEK kappalehintaan, kun ensimmäinen osinkoerä irtosi.

Saa nähdä miten tässä käy. Onko hotellibisnes liian kaukana omasta ymmärrysalueestani vai onko Scandic pian taas reilusti plussalla. Tai ehkä en vain ymmärrä mihin markkina reagoi. Välillä tuntuu, että on vain parempi olla ymmärtämättä ja ostaa, kun halvalla saa. Tosin taantumaa odotellessa. Ehkä se korjaa vääristyneet oletukseni yritysten kilpailukyvyn vaihtelusta.

Disclaimer: Omistan Scandic Hotels Groupin osakkeita. Tämä kirjoitus ei ole sijoitussuositus eikä sitä tule sellaisena ymmärtää. Kirjaan ylös omat ajatukseni, että voin palata niihin myöhemmin, jos näen sen tarpeelliseksi.

Kommentit

  1. Tähän vielä lisäys: Unohdin jo, että ostin kuun alussa myös 65 kpl Scandicia 82.45 SEK kappale hintaan. (Amer Sports kaupan rahoja, sijoitettavaa jäljellä noin 2000€)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Pohdinta: Miten sijoittaisit miljoona euroa?

Sijoitukseni ylittivät 50 000€