Vincitin 8% suurimman omistajan joukossaJälleen on tullut se aika kuukaudesta, kun itsesuojeluvaistoni pettää ja ostan lisää Vincittiä. Tällä kertaa ylitin maagisen 1001 osakkeen rajan nostaen minut 311 suurimman omistajan joukkoon (lukuun sisältyvät yritykset).

Kokonaisomistukseni on nyt huimat 1032 osaketta. Mikä asettaa minut tyhmän rohkeaan tilanteeseen missä turhan suuri osa salkustani on sijoitettuna yhtiöön mitä muut hylkivät. Ostin yritystä kahdessa erässä, ensiksi osinkojen määrällä irtoamispäivänä 43 kappaletta hintaan 6.28€/kpl ja myöhemmin 82 kappaletta hintaan 6.10€/kpl

Miksi Vincit?

Taas on syytä pysähtyä ja pohtia miksi ihmeessä jatkan rahan syöttämistä yrityksen osakkeisiin mistä muut eivät tunnu olevan yhtään niin kiinnostuneita.

Aloitetaan muita kiinnostavista asioista: Vincitin kahdentoista kuukauden P/E on tippunut jo alle 11. Ainakin kirjoituksen hetkellä. Yhtiö on lisäksi kasvuyhtiö mikä kasvatti liikevoittoaan ensimmäisen kvartaalin aikana lähes 10%. Liikevaihtokin kasvoi 12%.

Kiinnostavampia asioita: Yhtiö kasvaa Suomessa ja Amerikassa. Suomessa kilpailu henkilöstöstä on kiristynyt, mutta se ei ole lopettanut yrityksen kasvua täysin edes Suomessa. Mielenkiintoisempaa on kuitenkin sen aluevaltaus Amerikassa missä se on kasvanut omien sanojensa mukaan noin 2 henkilöä kuukaudessa. Amerikassa tuntuu olevan tilaa uudenlaiselle ajattelulle ja pohjoismaat ovat alkaneet viemään sitä sinne. Vincit ei ole edes ensimmäinen Suomalainen yritys mikä on kasvanut Amerikan maata pitkin.

Eräs toinen mielenkiintoinen yritys Idean, valitettavasti nykyään osa Capageminiä, päätti taannoin kasvaa eri tavalla kuin mihin Suomessa on totuttu, nimittäin kasvamalla vieraissa maissa. Amerikka tarjosi kyseiselle yritykselle erinomaisen kasvualustan ja lopulta se kasvoikin niin merkittäväksi peluriksi, että iso organisaatio hotkaisi sen. En toivo sitä kohtaloa Vincitille, mutta se osoittaa potentiaalin Amerikassa.

Olen myös erittäin kiinnostunut sijoittamaan yrityksiin mitkä kasvattavat osaamistaan muotoilussa, koska uskon sen olevan hyvin tärkeä osa-alue yritysten kilpailukyvyssä tulevaisuudessa. Yhtiö onkin alleviivannut strategiassaan muotoiluun panostamisen yhä suuremmissa määrin ja se tulee näkymään menestyksessä, jos olen oikeassa.

Otan tietoisen riskin

Yritän toistaa itselleni mahdollisimman usein, että tämä allokaatio on hyvin riskialtista. Toivon, että ymmärrän mitä teen, kun sijoitan niin paljon samaan yhtiöön. Nähtäväksi jää sulavatko sijoitusurani alkuvaiheen pääomat hölmössä osakeihastuksessa vai tuottaako Vincit joskus suuria summia kiitoksena luottamuksesta.
Yksi asia on kuitenkin varma: olisi sitä turvallisempiakin tapoja vaurastua.

Disclaimer: Omistan Vincitin osakkeita. Se oli ensimmäinen itse valitsemani osakesijoitus ja olen mahdollisesti sokea todellisuudelle sen seurauksena. Kirjoitus ei sisällä sijoitusneuvoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€