Osto CityconOlen seurannut ja tutkinut Cityconia vuosituloksen ilmoituksen jälkeen aktiivisesti, koska olen yrittänyt ymmärtää miksi sen kurssi ei nouse. Tutkiessani osaketta en voi kuin ihmetellä miksi se on ollut tappiolla salkussani. En löydä muita syitä, kuin osingon pieni lasku. Itseäni ei kiinnosta maksaako yritys osinkoa vai ei, jos se jatkaa kasvuaan muuten. Päätin siis tuplata omistukseni ostamalla 220 uutta osaketta hintaan 2.218€ ja samalla laskea keskimääräistä ostohintaa.

Uskon, että tulevina vuosina osake lähtee nousuun, koska talous on piristymässä, mikä luonnollisesti johtaa siihen, että ihmiset kuluttavat enemmän ja koska ihmiset kuluttavat enemmän niin todennäköisesti kaupoilla menee paremmin. Kaupat sitten vuokraavat toimitiloja Cityconilta jne.

Cityconilla on valmistumassa isoja hankkeita joidenka tulos alkaa näkyä vasta tänä vuonna. Yrityksen kirja-arvo on 0.85 ja P/E on kohtuullinen 14.73. Sen kummemmin lukuihin perehtymättä, en näe syytä miksi Citycon ei menestyisi jatkossa. Ajatukseni ovat pysyneet aika samanlaisina sitten viime Citycon päivitykseni blogin alkupuolella. Ainut asia mitä en ollut vielä huomannut viimeksi on, että johtoryhmästä vain noin puolet omistaa yritystä, mikä hieman pistää kyseenalaiseksi heidän motiivejaan. Olisi hyvä jos he omistaisivat yritystä merkittävissä määrin, niin että oma lehmä olisi ojassa jos asiat eivät toimi. Se motivoisi parempiin päätöksiin eri tavalla, kuin palkkiot jotka eivät ole suorituksesta kiinni ainakaan sinä vuonna.

Onko kenelläkään rakentavaa kritiikkiä Cityconista? Oletko huomannut jotain mitä itse en ole huomannut?


Kuvalähde: Pixabay - cocoparisienne

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€