Digibyte – Seuraava Bitcoin?Bitcoinin tietävät tätä nykyä lähes kaikki. He tietävät, että se on jonkinlainen virtuaaliraha. Mitä he eivät tiedä on, miten se toimii. Bitcoin perustuu lohkoketjuteknologiaan, eli teknologiaan mikä mahdollistaa tietokannan ylläpitämisen hajautetusti. Tämä mahtava keksintö mahdollistaa tulevaisuudessa täysin uudenlaisia mahdollisuuksia jakamalla tietoa eri paikkojen kesken ja siten varmistamalla, että mikään yksittäinen paikka ei kaatuessaan kadota kaikkea tietoa.

Bitcoinin arvo on noussut aivan valtavasti viimeisen puolen vuoden aikana, ainakin jos katsotaan muita sijoitusmuotoja. Alku vuodesta se oli noin 900€ pinnassa, mistä se sitten tuplaantui alle puolessa vuodessa. Nyt voittojenmäärä olisi noin 150%! Eikö kuulostakin mahtavalta sijoitukselta? Entä miltä kuulostaisi arviolta 9000% tuotto samassa ajassa? Esittelen teille Digibyte nimisen virtuaalivaluutan.

Digibyte, kuten Bitcoin on virtuaalivaluutta, minkä kehitys alkoi 2014. Siinä missä Bitcoinin kehitys on ollut hyvin pientä, ei mitään suurempaa muutosta sitten alku aikojen jälkeen, Digibyte taas on muovautunut Bitcoiniin rinnastettavasta yhden algoritmin valuutasta usean algoritmia yhdisteleväksi valuutaksi, mikä mahdollistaa myös muita lohkoketjujen mahtavia käyttö tarkoituksia. Digibyten uusin päivitys mahdollistaa ns. smart contractit, mikä käytännössä tarkoittaa (ymmärtääkseni), reaaliaikaisen tunnistautumisen, asiakirjojen varmistamisen, muiden asioiden varmistamisen jne. mahdollistumista. En ole ekspertti virtuaalivaluuttojen teoria puolessa, mutta huomasin potentiaalin jo 2014 ja aloin sijoittaa aikaani niihin. En ole itse pistänyt yhtään rahaa virtuaalivaluuttoihin, mutta louhin useampaa virtuaalivaluuttaa vuonna 2014 ja lopulta keskitin kaiken Digibyteen.

Tähän väliin haluan huomauttaa, vaikka virtuaalivaluuttoihin sijoittamalla voi jopa äkkirikastua, en todellakaan voi suositella yrittämistä. Ne ovat kaikki hyvin spekulatiivisia ja kurssimuutokset ovat järjettömiä verrattuna normaaliin pörssiin.

Miksi siis päädyin Digibyteen? Kaikki lähti siitä, että en uskonut itse onnistuvani spekuloimaan virtuaalivaluuttamarkkinoita, oli siis välttämätöntä löytää joku virtuaalivaluutta, missä minä en tee aktiivista työtä vaan joku muu. Digibyte oli mielestäni tällainen valuutta ja on edelleen. Sen selviytymisen syy löytyy mahtavasta perustaja porukasta, jotka eivät ole luovuttaneet, vaikka valuutan arvostus on ollut äärimmäisen heikko ajoittain. He ovat kehittäneet valuuttaa aina kun uudet innovaatiot ovat tulleet markkinoille. Koska virtuaalivaluutat perustuvat avoimeen lähdekoodiin, ei mikään estä muita kopioimasta ideaasi. Siitä syystä uusia virtuaalivaluuttoja on vuosien varrella syntynyt tuhansia. Se on myös mahdollistanut hyvien valuuttojen kehittäjille uusien teknologioiden yhdistämisen heidän omaan lähdekoodiinsa. Digibyten tiimi on sekä kehittänyt omia teknologioita, että lainannut huippuideoita muilta valuutoilta ja yhdistäneet niitä Digibyteen. Kaikesta tästä työstä on kasvanut nykyinen valuutta ja se on mahdollistanut suuren aliarvostuksen purkautumisen, tai ainakin siltä näyttää tällä hetkellä.

Louhin aikanaan paljon Digibyteä ja muita valuuttoja, keskitettyäni Digibyteen sain neljännes miljoonan valuuttaa kasaan (en Euroja) ja sitten jätin sen kasvamaan tai kuolemaan. En voinut kuin toivoa, että mahtava kehitystiimi pysyisi kasassa ja jatkaisi kehitystä. Luottamus on kannattanut. Oma omistukseni nousi noin $40 omistuksesta noin $3600 puolessa vuodessa. Vaikka kyseessä todennäköisesti onkin vain väliaikainen nousu, uskon silti, että Digibyte jatkaa nousua taas myöhemmin. Se on nykyään yksi nopeimmista virtuaalivaluutoista, siirtonopeus on satoja transaktioita sekunnissa (vertaa Bitcoin: noin kolme sekunnissa). Se suojautuu kaappausyrityksiltä viidellä eri algoritmillä (vert. Bitcoin yksi). Se mahdollistaa kaiken mitä Bitcoin mahdollistaa ja paljon enemmän. Digibyten tarina on vasta alussa ja Bitcoinin lopussa.

En tiedä mikä virtuaalivaluutta tulee voittamaan taistelun valuuttojen herruudesta, mutta Bitcoin se ei tule olemaan. Se ei vain yksinkertaisesti kestä rasitusta yli tämän hetkisen rasitusmäärän ja kukaan maallikko ei edes käytä sitä vielä (huomaa käyttämisen ja omistamisen ero). Jään seuraamaan innolla mitä Digibyten kanssa käy ja kasvaako se entisestään vai menetänkö kaiken, koska en aio vetää rahojani ulos, vaikka käytännössä olisinkin $3600 rikkaampi jos ottaisin rahat pois nyt.

Ovatko muut perehtyneet vaihtoehtoisiin virtuaalivaluuttoihin?

Disclaimer: Jälleen, en suosittele, että kukaan alkaa sijoittaa Digibyteen tai mihinkään muuhunkaan virtuaalivaluuttaan tämän kirjoituksen perusteella. Jos olet kiinnostunut, teethän omat johtopäätöksesi, koska itselläni ei ole kuin toivoa, että arvo nousee.

Kommentit

  1. En ole tutustunut mutta huomasin että Bitcoin on noussut kuin raketti. Harmi kun ei ole mukana kyydissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bitcoin tosiaan on noussut suhteellisen paljon, mutta viimeisen muutaman päivänä se on myös laskenut noin $700. Todella epävakaat markkinat. Digibyte on myös laskenut nyt. Virtuaalivaluutta markkinoilla saattaa olla kupla ja voi olla että se on juuri puhjennut, mikä romahduttaa hintoja tai sitten on menossa vain muutama 20-30% laskupäivä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€