Kuukauden sijoitukset: Nordea ja Scandic Hotels Group

scandic ja nordea

Taas on kuukausi vierähtänyt ja kuukauden ostokset tehty. Aloitin kuukauden ostamalla lisää Scandic Groupia. Sen kurssi laski syystä tai toisesta 80 SEK tuntumaan samalla, kun mitään syytä kurssilaskulle ei mielestäni ole ollut. Ostinkin 66 osaketta lisää 80.05 SEK hintaan. Tämän ostoksen tein Amerista irronneista varoista mitä minulla on edelleen markkinoiden ulkopuolella 1500€.

KONE ei näytä siltä, että se laskisi nykyisestä arvostuksestaan hetkeen, ellei spekulaatio Thyssen Groupin ostosta ajaudu karille. Siispä olen päättänyt, että sijoitan loputkin Amerin varoista pienissä erissä muihin osakkeisiin aina, kun näen mielestäni sopivan tilaisuuden. Ostan KONEen osakkeita sitten joskus, jos ostan. Onneksi omistan sitä edes epäsuorasti indeksirahaston kautta.

Normaalina kuukauden sijoituksena päädyin ostamaan tulospettymyksen julkaisseen Nordean osakkeita. Ostin yhtiön osakkeita 81 kpl hintaan 6.12€/kpl. Suoraan sanottuna en enää tiedä miten Nordeaan tulisi suhtautua, mutta sen tiedän, että muutkin sijoittajat alkavat olla hyvin pelokkaita Nordean tuloksentekokyvyn tulevaisuudesta. Siispä päätin laskea omien ostojeni keskiarvoa ja toivoa, että käännös tapahtuu joskus.

Sitä paitsi olen huomannut, että olen hyvin riskinälkäinen sijoittajana. Kun näen mahdollisuuden iskeä rankasti yleistä ilmapiiriä vastaan, tartun tilaisuuteen, vaikka se maksaisi. Poltan näppini tässä vielä ennen pitkää, mutta toivon, että jokaista epäonnistumista kohden onnistun vähintään kaksi kertaa.

En kuitenkaan lähde sijoittamaan mihin vain. Kyllähän mahdollisuuksia löytyy ja riskejäkin suurempia. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan heittää nopalla oikea osake, vaan löytää oikeat osakkeet ja luottaa siihen, että on löytänyt oikeat vaihtoehdot ennen kuin tilanne on kärjistynyt. On myös osa strategiaani pitää osakkeita vaikeidenkin aikojen yli. Suurin ongelma strategiassani onkin todennäköisesti se, että en vielä tiedä mikä olisi tarpeeksi suuri syy luopua sijoituksesta. Voikin olla, että pidän kiinni yhtiöistä, vaikka ne uppoavat eikä pelastusta enää tule.

En kuitenkaan usko, että Nordea olisi se yritys mikä vain uppoaa ja uppoaa, kunnes sitä ei enää ole. Huonoimmassa tapauksessa se ostetaan pois, kun siitä on tullut tarpeeksi halpa kilpailijoille. Se onkin suurin pelkoni monien yhtiöideni kanssa tällä hetkellä. Amerkin lähti niin helposti.

Kohti seuraavia tulospettymyksiä siis.

Disclaimer: Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo. Tarkoituksena on kirjoittaa ylös omia ajatuksia ja ostoja. Kirjoituksen pohjalta ei tule tehdä mitään päätöksiä.

Kommentit

  1. Nordea on kaikesta huolimatta edelleen rankasti tulosta takova konserni, ei tappiollinen muista se ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Olet oikeassa, moniahan varmasti pelottaakin lähinnä se, että suunnan muutosta on odotettu jo kauan eikä sellaista näytä tulevan ihan heti.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€