Markkinat hermoilevat, osto Nordea
Kirjoitin pari viikkoa sitten Nordeasta ja totesin kirjoituksen lopussa, että ostan Nordeaa jos se laskee alle 8.50€. Päädyin kumminkin ottamaan omasta neuvostani oppia, ajoittaminen ei kannata ja ostin Nordeaa 60 kappaletta hintaan 8.59€, reilu viikko sitten. Päättelin silloin, että en osaa ennustaa laskeeko Nordea vielä, mutta olen jo päättänyt haluavani ostaa lisää sen osakkeita. Päätin kumminkin varmuuden vuoksi ostaa osakkeita kahdessa erässä ja jäin odottelemaan mitä kurssi tekee ennen kuin ostin seuraavan erän.

Italian tilanteesta johtuva hermoilu aiheutti lopulta oivan mahdollisuuden ostaa alle 8.50€ hintaan ja sainkin ostettua 61 osaketta hintaan 8.29€ kpl. Nautin näistä markkinoiden ennenaikaisista hermoiluista. Sijoittajat tuppaavat yliarvioimaan markkinoiden merkityksen osakkeiden hinnassa ja aliarvioimaan yrityksen oman merkityksen sen hinnoissa. Pahimmillaan Italian tilanne johtaisi sen Euro eroon, mikä parhaimmassa tapauksessa halventaisi osakkeita hetkeksi, kunnes tilanne taas saataisiin hallintaan.

Lopputuloksena tuplasin omistukseni Nordeasta ja nyt jäänkin odottelemaan osuuko ennustukseni oikeaan. Luulen nimittäin, että Nordea palaa taas 10 euron pintaan vuoden sisällä. Osingon pysyvyydestä en ole varma, mutta jos se pysyy 6% yläpuolella ostohintaan nähden niin olen varsin tyytyväinen, vaikka osakkeen arvo ei hirveästi nousisikaan lähiaikoina.

Disclaimer: Kirjoitus on lähinnä oma muistiinpano, eikä se sisällä sijoitussuosituksia tai neuvoja. Markkinatilanteen spekulaatiot ovat omia mielipiteitäni eikä niitä tule ottaa faktoina.Kuvalähde: Pixabay - Goumbik

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€