Jälleen Vincittiä, kerta hinta ei nouse
Totesin taas eilen, että Vincit on tippunut alle 7€/osake. Päätin siis toimia. Ostin osaketta hintaan 72 kpl hintaan 6.96€. Edellinen ostokseni oli muistaakseni 7.20€/osakkeelta ja olin siihenkin hintaan tyytyväinen ja olen edelleenkin. Osakeomistukseni onkin noussut jo mukavaan 513 kappaleeseen. Seuraava tavoite 1000?

Ei osakkeita kappalemäärien takia osteta, mutta onhan siinä jotain omituisen tyydyttävää, kun omistaa satoja osakkeita yhdestä yhtiöstä ja jokaisen osakkeen arvo on reilusti suurempi, kuin yksi euro. Monelle 500 euroakin on jo mystinen rahasumma, varsinkin jos sen kerralla näkee. Ei ihme, että moni sijoittaja erehtyy ajattelemaan, että osakkeiden määrällä olisi jotain merkitystä. Niiden merkitys on täysin niiden kokonaisarvossa (ja ehkä hieman mielen tyydyttämisessä).

Miksi siis Vincit? Tuntuu, että olen kirjoittanut yhtiöstä päivityksiä viime aikoina lähes kyllästymiseen asti. Totuus kumminkin on, että en voi olla näkemättä potentiaali yhtiössä ja samaan aikaan aliarvostusta suhteessa kilpailijoihin. Aliarvostus ilmenee kumminkin vain sijoittajien keskuudessa. Sekä asiakkaat, että työntekijät tuntuvat olevan hyvinkin tyytyväisiä yritykseen.

Siinä missä Gofore pitää sijoittajat iloisina julkaisemalla liikevaihtonsa joka kuukausi, Vincit kertoo tuloksen kerran puolessa vuodessa. Sijoittajat hosuvat aivan turhaan lyhyen ajan tiedon kanssa. Kvartaalit, eivätkä välttämättä edes vuosipuoliskot kerro mitään olennaista yrityksestä. Pahimmillaan kvartaalitalous aiheuttaa yrityksessä kierteen missä yritetään kasvattaa tulosta liiketoiminnan ja työhyvinvoinnin kustannuksella kvartaalista toiseen. Mielestäni ei pitäisi ihmetellä, jos sellainen toiminta aiheuttaa turhia paineita yrityksessä mitkä heikentävät potentiaalista tulosta.

Omistan Goforeakin, mutta hieman hirvittää mitä sitten käy, kun tulee ensimmäiset kaksi huonompaa kuukautta. Ei Goforekaan niin naiivi voi olla, että se kuvittelisi kasvattavansa liikevaihtoa ja tulosta joka kuukausi ikuisesti. Sitä paitsi tuloksen seuraaminen harhauttaa vain liiketoiminnalta.

Takaisin Vincittiin. Vincit on ollut kohta vuoden 7€ +/- 0.4€, vaikka se jatkaa nopeaa kasvuaan ja tekee itsestään vakaampaa toimijaa. Se antoi jonkin aikaa sitten positiivisen tulosennusteenkin, koska Amerikan liiketoiminnat ovat lähteneet liikkeelle paremmin, kuin osattiin odottaa. Mielestäni kasvu Amerikassa missä markkinat ovat suuremmat, on jo itsessään syy ostaa lisää yritystä. Suomalaiset IT alan yritykset ovat pärjänneet varsin hyvin Amerikassa viimeiset 10 vuotta, koska Suomalaisten asenne ja suhtautuminen työhön antaa etuaseman raskaassa ja loppuun polttavassa amerikkalaisessa IT ympäristössä. Olin kerran kuuntelemassa Ideanin esitystä, missä puhuja totesi, että Amerikka antoi mahtavan ponnistuslaudan yrityksen menestykselle ja lopulta heidän liiketoimintansa oli kasvanut, muistaakseni, jopa suuremmaksi Amerikassa kuin Suomessa. Ei voi, kuin toivoa että myös Vincit jatkaa menestystä Amerikassa.

Disclaimer: Tämä ei ole ostosuositus eikä sijoitusneuvo. Kirjaan vain ylös omia ajatuksiani, että voin myöhemmin palata niihin, jos haluan muistaa mitä ajattelin tehdessäni näitä ostoksia. En ole sijoitusalan ammattilainen, voin hyvinkin tehdä virhearvioita ja muut sijoittajat voivat olla oikeassa ja minä väärässä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€