AdSense mainoksilla vauraaksi (I wish)


*

Ajattelin käydä läpi omia kokemuksia AdSense mainonnasta tähän mennessä, koska luulen että moni muukin on kiinnostunut sen toimivuudesta ja miten hakuprosessin saa onnistumaan. Itse olen mainostanut googlen AdSensellä noin 5 kuukautta. Kirjoitusta lukiessa kannattaakin pitää mielessä, että blogin ikä on reilu vuosi ja aktiivisuus kirjoituksissa vaihtelee paljon.

Kokemukset tähän mennessä: ”no jaa”.
Tulot: 11.59€.

Laskelmieni mukaan, jos sijoitan summan ja saan vastaavan summan joka vuosi ja sijoitan sen jälleen, niin kohtuullisella 8% korolla neljänkymmenen vuoden päästä potti on kasvanut jo 3000 euron paikkeille. Juu, aivan, eipä tällä vaurastua taida, mutta onneksi en kirjoita blogia mainostulojen takia.

Miten AdSense vertautuu affiliate mainontaan? Jälleen pitäen mielessä blogin iän, niin affiliate mainonta on tuottanut minulle vuoden aikana noin 20€ ja tulot ovat hyvin satunnaisia. Voinkin todeta, että affiliate mainonnassa tulot ovat kerralla suuremmat, mutta niitä tulee hyvin satunnaisesti, jos ollenkaan. AdSense mainonta taas tuottaa pieniä summia suhteellisen usein. AdSense kumminkin filtteröi hyväksyttäviä tuloja aika rajusti ja itselläni oletetut tulot ovat olleet arviolta 50% suuremmat, kuin toteutuneet tulot. Syytä ”ei hyväksyttyihin” mainosnäyttöihin en tiedä.

AdSense mainonnassa itseäni kiehtoo lähinnä sen helppous. Laitan mainoksen ja mainostajat mainostavat kävijöiden kiinnostuksen mukaan. Minun ei tarvitse arvata mistä lukijani pitävät vaan annan AdSensen päättää mitä se vierailijoille näyttää. Tietty välillä mietityttää, että toivottavasti se ei näytä mitään arveluttavia mainoksia. Mainos kategorioita voi muuttaa ja sallia vain tietyn kategorian mainoksia, mutta jälleen, mistä minä tiedän mistä lukijani pitävät. Mikäli joku kokee, että AdSense näyttää sivuillani mainoksia mitä ei halua nähdä niin kuulisin asiasta mielelläni ja kävisin kategoriat läpi, jos onnistuisin karsimaan oikean mainoskategorian pois. Tietty kovin moni käyttää jo valmiiksi adblockereita jos mainokset häiritsevät.

Adsensen hankkiminen on hieman hankalaa. Ohjeet ovat hyvin epämääräiset ja jostain syystä AdSense ei ymmärrä miten Bloggeria usein käytetään. Itselläni meni noin puoli vuotta saada se toimimaan ensimmäisen yrityksen jälkeen.

Ensimmäisellä kertaa AdSense totesi heti seuraavana päivänä, että blogissani ei ole tarpeeksi materiaalia. Olin hieman hölmistynyt, olinhan jo kirjoittanut yli 30 sivua tekstiä. Miten se ei muka riittäisi? Tajusin kumminkin nopeasti, että kyse on jostain muusta. Mietin, että miten jokin ohjelmisto mahdollisesti käy sivut läpi ja totesin, että se todennäköisesti luulee, että jokainen osioni on yhtä tärkeä. Ensimmäisellä yrityksellä minulla oli sivun yläpalkissa linkki neljään eri sivuun. Osassa sivuista materiaalia oli vain muutama lause ja kuvia, esim. ”salkkuni” sivulla. Totesin, että ohjelmisto joka sivuja käy läpi todennäköisesti lukee koodia ja toteaa, että menussa on 4 sivua ja vain yhdessä on tarpeeksi materiaalia. Eli se päättelee, että olen vasta aloittanut ja en ole vielä saanut aikaan juuri mitään, vaikka oikeasti materiaalia oli jo reilusti enemmän, kuin mitä se vaatii.

Päätin siis poistaa kaikki muut sivut käytöstä ja lähetin uuden pyynnön. Ilmeisesti homma toimi, koska jo puolen vuoden päästä sain ilmoituksen, että voin nyt lisätä mainoksia sivulleni, mikä tietenkin tarkoitti sitä, että voin laittaa koe mainoksia sivuilleni ja google tarkastaa toimivatko ne sen alustassa. Jipii, eihän siinä edes niin kauaa mennyt, oletettu aikakaan ei ylittynyt, kuin 600%. No, loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt mainokset pyörivät ja tuottavat huimaa passiivista tuloa niin kauan, kuin ihmiset käyvät katselemassa mainoksiani.

Tarinan opetus on siis: AdSense on ihan kiva pieni lisätulon lähde ja tulot varmaan kasvavat, jos lukijat lisääntyvät. Lisäksi AdSenseen hakiessa on hyvä poistaa blogista kaikki sivut mitä ”robotti” saattaa erehtyä luulemaan osaksi sivuston ydintä ja jättää lähinnä blogiosio tai osiot missä on yli 600 sanaa.

Millaisia kokemuksia teillä on AdSensestä?


Kuvalähde: Pixabay - Kai Kalhh

Kommentit

 1. Itsellä adsense on tuottanut massiivisia omaisuuksia. Viimeisen neljän kuukauden aikana tilille on kilahtanut jopa 1.33 €! Käytännössä oma säästäminen on turhaa näiden tulojen rinnalla! :D /sarcasm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Welcome to the club, toivottavasti nämä menestystarinat inspiroivat myös muita tavoittelemaan kuuta taivaalta passiivisen tulon toivossa:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. No sillähän pääsee jo 77000€, 40 vuodessa sijoittamalla :)

   Poista
 3. Itselläni Adsense tuottaa hiukan yli 10 € kuukaudessa. Kerran pari vuodessa rahat kilahtaa tilille (70€). Tälle vuotta jo saatu. Juttejen kirjoittamisen tahti vaikuttaa kovasti tulojen määrään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihan mukavalta lisältä, vaikka eipä kukaan taida onnistua elättämään itseään sijoitusblogin tuloilla :) Kyse ehkä onkin enemmän siitä, että kokee mielihyvää saadessaan edes jotain.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€