Huhtikuun sijoitus: Citycon

huhtikuun sijoitus


“Kuumottaa, mutta ei auta.” Totesin ja lappasin lisää rahaa Cityconin kyytiin.


Olen pohtinut ja yrittänyt järkeillä toimintaani sijoittaessani yhä uudelleen Cityconiin. Vaikka kurssi ja liiketoiminnan kehitys molemmat antavat merkkejä siitä, että alkuperäiset sijoitukset eivät välttämättä olleet parhaita mahdollisia, olen silti vakuuttunut Cityconin potentiaalista.


Joudun usein kysymään itseltäni, sijoitanko Cityconiin koska haluan korvata menetetyt tappiot vai koska oikeasti uskon liiketoimintaan. Riskinähän on, että toimin kuten uhkapelaaja pokerissa, “pelaan vain omani takaisin ja lopetan sitten”. Mielestäni tästä ei kuitenkaan ole kyse. En yritä pelkästään korvata tappioita sijoittamalla lisää rahaa ja tuomalla keskimääräistä ostohintaa alemmaksi, vaikka osittain sekin on totta. Ostan yritystä, koska uskon sen olevan pitkäntähtäimen yritys mikä vaatii minulta itseltäni mahdollisimman vähän, kun arvo taas lähtee kasvuun ja näen tienaamisen potentiaalia paremmin muualla.


Miksi en ostaisi, kun saan halvalla?


Loppuenlopuksi uskon, että Cityconin tapauksessa on kyse tilanteesta missä ostaminen vaatii hermoja ja tilanteen kääntymisen jälkeen toivoisi, että olisi ostanut enemmän. Onko Citycon halpa nyt? No ei kai, kai markkina hinnoittelee sen oikein nykytilanteeseen nähden. En oikeastaan ole varma tällä hetkellä, eikä se minua hirveästi kiinnosta. Pitävätkö syyt sijoittaa Cityconiin edelleen paikkansa? Pitävät.


Saanko Cityconia siis halvalla? No se varmasti riippuu näkökulmasta. Jos vertaan aikaisempia hintoja mitä olen ollut valmis maksamaan Cityconista, niin saan sitä todellakin halvalla. Jos vertaan muiden yritysten tuottopotentiaalia lyhyellä tähtäimellä, niin todennäköisesti Citycon ei ole kovin halpa. Mihin sitten kannattaisi sijoittaa? Jos sen tietäisin, niin ostaisin aina sitä osaketta mikä tuottaa parhaiten.


Seuraukset jääköön historian kirjoihin, mutta ostin Cityconia taas Huhtikuussa hintaan 7,37€/kpl. Tällä hetkellä joku saattaa tuomita, toinen saattaa nähdä rohkeana ja kolmas olla samalla kannalla. Tulevaisuudessa tiedämme kannattiko. Olkoon epävarmuus kuitenkin selkeää, kävi tässä hyvin tai huonosti. Uhkarohkealta tämä ei kuitenkaan tunnu.


Lopuksi voi taas jättää ilmoille mietteen: miksi ihmeessä ihmiset eivät viettäisi yhä enemmän aikaa palvelukeskuksissa kun korona loppuu. Palveluntarjoajat voivat sitten keskittyä tarjoamaan niitä oikeita palveluja, olivat ne sitten kauppoja, kahviloita tai innovatiivisia vapaa-ajan viettopaikkoja. Cityconin tehtäväksi jääköön tilojen tarjoaminen.Disclaimer: Omistan Cityconia. Tämä ei ole sijoitussuositus enkä ole sijoitusalan ammattilainen tai muukaan asiantuntija.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Sijoitukseni ylittivät 50 000€