Citycon ja Telenor ostot jatkuvat

Citycon ja Telenor osto
Telenor ja citycon pysyvät kuukaudesta toiseen houkuttelevina sijoituskohteina, kun muut yhtiöt porskuttavat pilvissä. Itseänikin jo hieman kyllästyttää kirjoittaa näistä kahdesta kuukaudesta toiseen, mutta jääköön tästä tylsistymisestä jälki tulevaisuutta varten.

Helmikuun sijoitukset


Helmikuussa ostin Telenoria, mitä olen tankannut jo hyvin monta kertaa viimeisen vuoden aikana. Telenor laski alkuvuodesta mielestäni täysin ilman syytä, koska osakekurssi oli jo rekisteröinyt hitaan kasvun kauan sitten. Itseasiassa vuoden tulos taisi olla jopa parempi kuin oletettiin. Noh, en edelleenkään seuraa tilannetta kvartaalitasolla paitsi jälkeenpäin.


Yhtä käsittämätön nousu tapahtui kuun alkupuolella ja osakekurssi nousi useita prosentteja monta päivää putkeen. Tapahtuman aikaan en ainakaan löytänyt mitään uutisia tai pörssitiedotteita mitkä olisivat mahdollisesti johtaneet siihen. Kirjoittamisen hetkellä kurssi on kuitenkin taas laskenut hieman ja hengähtää ilmeisesti nousun jälkeen. Voi olla, että Huhtikuussa jatketaan tylsää linjaa taas.


Maaliskuun alussa en osannut päättää. En oikein halunnut pistää vain lisää rahaa Telenoriin, koska kohta positioni alkaa olemaan turhan suuri yhtiössä mikä ei välttämättä kuitenkaan ole omistuksistani se mitä koen ymmärtäväni parhaiten.


Maaliskuun sijoitukset


Lopulta kuun puoli välissä Cityconin toinen pääomistajista (~15% omistusosuudella) päätyi luopumaan puolesta omistusosuudestaan. Kyseessä on Kanadan joku eläkeyhtiö, ainakin nimen perusteella. En siis anna liikaa painoarvoa heidän valinnalleen. Todennäköisesti varmistavat, että rahaston arvo ei pääse nousemaan niin kuin Suomen eläkeyhtiöt ja muutkin aktiiviset rahastot. Muut sijoittajat kuitenkin säikähtivät ja kurssi laski, koska osakkeiden myyntihinta oli 7.3€/kpl, kurssin ollessa 8 euron paikkeilla. Ilmeisesti oli rahalle tarvetta.


Spekulaatiot heräsivät, joko Gazit Globe ostaa tästä saaliista itselleen puolikkaan koko osakekannasta? No, edelleenkään ei ole selvinnyt, mutta Gazit Globe ilmeisesti on ostanut ainakin alennusmyynnistä osakkeita yli kyseisen 7.3€ kappalehintaan. Mikä nostaa ainakin tarjouksen arvoa vaikka olisivatkin ostaneet kyseisen 7,5%. Ensi viikolla selviää mikä tilanne on.


Summa summarum, ostin kuukausirahoillani Cityconia. Jälleen kasvattaen osinkosamponi osuutta. Toivottavasti kurssi pysyy alhaalla osingon irtoamiseen saakka, ensi viikolla, enkä pistä pahaksi vaikka laskisi vielä lisääkin sen jälkeen. Saanpahan osingoillani enemmän osakkeita.


Tylsiä ovat sijoittajan sijoitukset. Toista se on treidaajien leirissä. En kuitenkaan ole tarpeeksi cool sinne, vaikka jäätävän rauhallinen olenkin. 


Joo, aika jäätävä vitsi.Disclaimer: Kirjoitusta ei tule ymmärtää sijoitusneuvona.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€