Pörssiromahduksen strategian viilaus – Huhtikuun ja Toukokuun sijoitukset

porssiromahdus


Pörssit romahtivat ja minä jäin hölmistyneenä tuijottamaan tilannetta. Olin juuri sijoittanut loput irtovarat pörssiin ja nyt katsoin niiden haihtuvan silmieni edessä. Sellaista se joskus on. Samalla ymmärsin, nyt on oston paikka.

Miten pörssiromahduksesta hyötyy eniten? Tätä olen pohtinut jo vuosia, mutta kun se lopulta osui kohdalle. Tajusin, että enhän minä tiedä mikä yritys nousee eniten pohjilta. En edes tiedä milloin pohja tulee vastaan. Vaikka tämä ajatus ei olekaan ollut mitenkään uusi, on sen kohtaaminen eri asia kuin sen kuvittelu.

”Pysy strategiassasi”, kuulin monien sijoitusgurujen neuvon kaikuvan pääni sisällä. Näin aioinkin toimia tässä uudessa tilanteessa. Pysyä strategiassani. Jatkaa sijoittamista 1000€ kuukaudessa. Viisisataa indeksirahastoon ja viisisataa suoriin osakesijoituksiin.

Jo innostuneena ajatuksesta ”nyt ostetaan halvalla”. Huomasin harmikseni: ”Enhän minä tiedä mikä yritys nyt on kaikista halvin”. Se on kuitenkin ollut strategiani peruspilari, osta yhtä yritystä 500 eurolla ja mielellään sellaista mikä on suhteessa halvin juuri silloin.

Vaikka en ole koskaan käyttänyt mitään varsinaisia mittareita vaan mennyt mututuntumalla tämän halvimman etsimisen suhteen, nyt olin täysin eksyksissä. Mielestäni kaikki olivat niin halpoja ja käytössä oli vain 500€. Mitä tehdä?

Muistelin ala-asteen oppeja ”500 jaettuna viidellä on 100”. Bingo! Entä jos jaan 500€ viiteen osaan ja sijoitankin lähes kaikkeen! Yhtäkkiä maailma avautui silmieni edessä ja olin valaistunut. Näin minun ei tarvitse päättää, vaan ostan kaikkea mitä halua ostaa!

Totesin, että salkussani on tällä hetkellä yksi mustalammas, Rovio. Sen kohtalosta en tiedä. Se eläköön omia aikojaan. Menkööt mihin menee. En koske siihen enää ennen kuin näkymät muuttuvat.

Salkussani on myös uusi tulokas minkä pörssikurssi on pysynyt lähes samassa: Telenor. Kuten muutkin teleoperaattorit, myös Telenor on selvinnyt tilanteesta vähin haitoin. Se ei siis ole järin paljoa halvempi enkä halua tässä vaiheessa pakata lisää riskiä yritykseen. Katsotaan myöhemmin jos lasku jatkuu.

Salkussani on kuitenkin vielä Vincit, Gofore, Nordea, Citycon ja Scandic. Kaikki yrityksiä mitä ostan mielelläni lisää tässä tilanteessa. Siispä ne valikoituivat ostokohteiksi. Tankkasin noin 100€ kaikkia yhtiöitä sekä huhtikuussa, että Toukokuussa.

Kun toimin näin, ei minun tarvitse arvata meneekö koko kuukausisijoitukseni hukkaan, jos laitan sen halvimpaan yhtiöön, joka sitten kaatuu. Nyt jos yksi kaatuu, niin menetän vain 100€ ja loput paikkaavat nousullaan. Hajautuksesta hyötyy eniten epävarmoina aikoina.

Jatkan tätä ainakin Korona ajan ja tarkastelen tilannetta uusiksi taas tilanteen muututtua.


Disclaimer: Kirjoitus ei ole sijoitusneuvo eikä sitä tule sellaisen ottaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€