Kuukauden ostos: Telenor


telenor

Oli tämä kyllä taas kuukausi. Yritin ostaa osakkeita kuun jokainen päivä, mutta onnistuin vasta 28.01. Kohta pääsen jo ostamaan seuraavan kuun osakkeet.

Tällä kertaa avasin position Telenorissa. Yritys osti DNAn salkustani siispä ostan sen takaisin, osake kerrallaan… Tai sitten tyydyn vain omistamaan Telenoria.

Olen kirjoittanut jo analyysin Telenorista, mutta se on viimeistelyjä vaille valmis julkaistavaksi. Mielestäni yhtiö sopii hyvin pitkäaikaisen sijoittajan salkkuun, vaikka joitain kysymysmerkkejä onkin.

Telenorin osakearvo on tippunut viime aikoina johtuen ilmeisesti epävarmuuksista Aasian liiketoiminnoissa. Pakistan on todennäköisesti jo itsessään suuri epävarmuutta herättävä maa Telenorin toimialueista. Sen koko talous on sakannut ja maa joutui laskemaan valuuttansa arvoa viime vuonna. Tämä on vaikuttanut kuluttajien ostovoimaan.

Myös Pakistanin pörssi oli laskussa vielä muutama kuukausi sitten, kunnes se Pakistan stock indeksistä (KSE100) päätellen on taas lähtenyt nousuun. Se onkin jo saavuttanut vuoden huippunsa mikä toivottavasti lupaa parannuksia myös taloudessa.

Toinen mielenkiintoinen tilanne on Norjan kruunun arvon tilanne. Se on todella alhainen niin kuin Ruotsinkin kruunu. Tarkoittaa siis, että voin ostaa enemmän omalla valuutallani, eli Eurolla. Tietenkin tämä pitää paikkansa vain, jos arvo taas nousee tulevaisuudessa. Itse tuppaan olemaan optimisti, kun puhutaan länsi naapureiden valuutoista.
Melkoista spekulaatiota. Sanon sen ääneen myös itse.

En minä sentään Telenoria pelkästään spekulaatioiden takia osta. Mielestäni yrityksellä on potentiaali ja mainitsemani seikat tekevät yrityksestä mielenkiintoisesti hinnoitellun juuri nyt. Jos tilanteet muuttuvat ja palaavat normaaleiksi, niin jo se itsessään mahdollisesti vaikuttaa usean kymmenen prosentin arvon nousuun (Euroissa).

Julkaisen pian analyysin missä käyn läpi yhtiötä. Tässä kaikki tällä kertaa.

Disclaimer: En ole sijoitusasiantuntija. Kaikki kirjoittamani on omaa tulkintaani eikä välttämättä ole edes oikein. Tämä ei ole sijoitussuositus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€