Kuukauden ostoksina Vincit ja Scandic


osto scandic ja vincit


Elokuussa osakkeet suorastaan syöksyivät. Ainakin omistamissani yrityksissä. Oli vaikea päättää milloin pitäisi ostaa. Ostaisiko tänään, huomenna vai ylihuomenna? Ehkä vasta viikon päästä?

Päädyinkin ostamaan osakkeita kolmeen otteeseen.

Ostin erän Scandicia ja kaksi erää Vincittiä. Kahden ylimääräisen oston rahat olivat Amerin myynnistä sijoittamatta jääneitä varoja. Ne on nyt kaikki sijoitettu tappiollisesti! Haha, vielä naurattaa. En tiedä missä vaiheessa nauru loppuu, jos ostokset myös pysyvät tappiollisina.

Scandicin kurssi on tippunut ilmeisesti halventuneen kruunun kurssin takia(?). Tai sitten tasaisemman tuloksen kuin joku analyytikko ennusti? En tiedä, itse näen vain vakaan yrityksen mikä ei kasvanut kvartaalin aikana kauheasti. Ostin mielelläni osakkeita 77 SEKin arvolla. Nyt kurssi on ollut sitäkin alempana pidemmän aikaa.

Vincittiä on lyöty viime aikoina niin mediassa kuin pörssissäkin. Entinen työntekijä oli päättänyt hankkiutua omistuksestaan eroon, siispä hän myi omistuksensa pilkkahintaan samalla romahduttamalla koko osakkeen kurssin. Viime kuussa hän nimittäin myi jopa 93,21% jäljellä olleista osakkeista (461 176 osaketta). Samalla joku oli laskenut, että hänen myyntinsä vastasivat viittäkymmentäkuutta prosenttia koko kuukauden volyymistä. Se on aika suuri määrä.

Ilmeisesti kyseinen herra tarvitsi rahaa.

No ei se minua haittaa, onpahan taas paljon enemmän itsellä. Toivottavasti nyt päästäisiin elvyttämään kurssia, koska yrityksen arvo alkaa olla vaarallisen alhaalla. Itsekin ostin yritystä hintaan 4.2€ ja 3.9€ osakkeelta. Kohta jostain ilmestyy ostaja ja vie jälleen hyvän yrityksen Suomesta. Sitä paitsi siinähän kävisi itselle jo hölmösti, todennäköisesti saisin vain pienen preemion, vaikka olen uskollisesti pitänyt Vincittiä salkussa jo kohta 3 vuotta.

Onneksi yritys on kuitenkin vain First North listalla, mikä ei todennäköisesti houkuttele potentiaalisia yritysostajiakaan niin paljoa. Saa nähdä miten Q3 taas menee. Odotukset eivät ole kovin korkealla tältä vuodelta, mutta ensi vuosi voi jo näyttää paljon valoisammalta.

Toisaalta voi olla, että markkinat ja talous ovat sekaisin vielä ensi vuonnakin. Siitä tosin kärsivät kaikki, ei pelkästään Vincit. Tai sitten suuri RealTrump valitaan uudestaan presidentiksi ja hän lopettaa kauppasotansa ja elvyttää markkinat twiiteillään. Kaikkea sitä elämän aikana näkeekin.

Lopuksi todettakoon; tällä hetkellä koen olevani hyvin kiireinen ja siksi en ole kirjoittanut paljoa useampaan kuukauteen. Ihan heti ei ole muutosta näkyvissä, mutta ehkä kuukauden parin päästä innostun taas edistämään kansankapitalismia ja jakamaan sijoittamisen ilosanomaa sähköisesti kaikille kiinnostuneille!


Disclaimer: Kirjoitusta ei tule ottaa sijoitusneuvona.

Kommentit

 1. Onko nuo myyntitiedot ihan julkisia vai mistä tietää että se oli herra joka tarvitsi rahaa?

  Voisiko nämä myynnit liittyä vincitin yrityskauppoihin keväältä? Vincit osti pienemmän yrityksen ja osa kauppahinnasta tuli osakkeina?
  Nyt nämä henkilöt/henkilö luopui osakkeistaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista. 70 suurimman omistajan liiketoimet löytyvät täältä: https://www.vincit.fi/sijoittajille/osake-ja-omistus/osakkeenomistajat/ . Olen jo pidemmän aikaa seurannut, kun Jussi Haverisen yhtiö on myynyt omistuksiaan. Viime kuussa oli tähän mennessä selvästi suurin myynti.

   Jussi Haverinenhan oli Vincitillä viimeksi pari vuotta sitten, jos oikein muistan. Eli kyseessä on silkka rahan tarve. (ehkä liittyy sakkotuomioihin mitä hän taisi saada)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Touko-kesäkuun tylsät sijoitukset ja tilannekatsaus

Huhtikuun sijoitus: Citycon

Sijoitukseni ylittivät 50 000€